Nieuws
21 februari 2019

Health Tech Highligts door Skipr en de Dutch Delegation

Skipr en de Dutch Delegation brengen belangrijke lessen over technologie voor de zorg naar Nederland. Zo worden tijdens een speciaal congres dat op 13 maart a.s. in Jaarbeurs Utrecht wordt georganiseerd de nieuwe inzichten gedeeld die zij in februari jl. hebben opgedaan tijdens de HIMSS19 in Orlando, Florida.

Schaarste brengt nieuwe kansen

Dit thema kozen Nictiz en VMBI – samen de Dutch Delegation – voor de HIMSS19, het grootste beurscongres over informatie- en communicatietechnologie dat van 10 tot en met 15 februari plaatsvond in Orlando, Florida. 

Bent u ook benieuwd naar de inzichten en antwoorden waarmee de congresgangers teruggekomen zijn uit de VS? Wat zijn ze wijzer geworden over schaarste? En wat over leiderschap, HR, professionals, financiën? In het bijzonder over de impact van technologie op de zorg, over robotica en e-health?

In het congresprogramma meldt de Dutch Delegation: “Er is een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel binnen de zorg. En er staat een grote druk op zowel mens als budget, terwijl de vraag naar zorg toeneemt. Schaarste hoeft echter niet het einde te betekenen. Met flexibiliteit, creativiteit en probleemoplossend vermogen kunnen kansen worden gecreëerd. Aan de hand van de sub thema’s bekijken we hoe schaarste kan worden omgezet in oplossingen, met inspirerende sprekers die op creatieve wijze om met de uitdagingen waar zij voor staan. (…)”

Nieuwe inzichten terugbrengen naar Nederland

De lessen van de deelnemers aan de Dutch Delegation die zij hebben opgedaan tijdens de HIMSS, brengen zij mee terug naar de Nederlandse zorg. En wel tijdens een speciaal congres op woensdag 13 maart in de Utrechtse Jaarbeurs. De eerste spreker is bekend:

Frido Kraanen, directeur coöperatie en duurzaamheid van PGGM:
‘Schaarste, een economische lust of last?’ 
Is schaarste goed? Dat vraagt Frido Kraanen zich af. Hij is bij PGGM verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid in zorg en welzijn. Hij geeft verschillende perspectieven op schaarste in de zorg die ons gedrag en het zorglandschap vormgeven. Daarna vertellen andere sprekers uit de Nederlandse delegatie wat zij hebben opgestoken.  

Wie vormen de Dutch Delegation?

Nictiz en VMBI organiseren de Dutch Delegation die deelneemt aan congressen in de VS, Europa en Nederland. Zo reisde een Nederlandse delegatie van ruim 200 personen in februari naar het immense beurscongres HIMSS19 van de Health Information Management Systems Society (HIMSS). In juni 2019 staat HIMSS Europe in Helsinki op de agenda. En later dit jaar het MIC-congres van VMBI. Cognicum organiseert de congresreizen.

Deelname aan het Health Tech Highligts congres bedraagt 99,- euro per persoon.
Wilt u het congres bijwonen? Dan kunt u zich hier inschrijven.

Datum: 13 maart 2019
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Tijd 14:30 - 18:30 uur
Kosten: 99,- per persoon

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners