Nieuws
04 januari 2019

Personeel NLC steekt 1 mln in eigen zorgtechbedrijf

Medewerkers van NLC, een investeringsbedrijf voor innovatieve zorgtoepassingen, steken 1 miljoen euro eigen geld in hun bedrijf. Met dat geld en 3,5 miljoen euro aan aangetrokken investeringen, gaat het bedrijf ontwikkelaars van innovatieve oplossingen helpen om die toepassingen sneller in de markt te zetten.

‘Vanwege de complexiteit in de markt bereikt 95 procent van deze innovaties nu nooit de patiënt’, meldt NLC aan Zorgvisie. Het bedrijf dat samen met wetenschappers de groei van innovatieve zorgbedrijven ondersteunt, levert bijvoorbeeld kennis, technologie en financiering en koppelt mensen om zorginnovaties sneller bij de patiënt te brengen. Het doel is om de kosten in de zorg terug te dringen.

Om dat te bereiken investeren de dertig medewerkers, aandeelhouders en betrokken families van NLC ruim een miljoen euro aan spaargeld of geleend geld in het eigen bedrijf. Dat komt bovenop 3,5 miljoen euro aan groeikapitaal van investeerders.

Bert-Artjan Millenaar, oprichter en directeur van NLC, is blij met het resultaat. Hij vertelt aan Zorgvisie: ‘We willen impact voor de patiënt bewerkstelligen. Dat kunnen we alleen als er kapitaal is waarmee we de beste zorginnovaties en de beste mensen kunnen selecteren waarbij we bedrijven rondom die innovaties kunnen bouwen.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners