Nieuws
19 december 2018

Forensische Zorgspecialisten vernieuwt Chipsoft-epd

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) stapt over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd). De dienstverlener in forensische zorg vervangt het oude Chipsoft-pakket Ezis voor de opvolger Hix. Na een jaar voorbereiding is het epd inmiddels geïmplementeerd op zeventien locaties van DFZS.

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS), waaronder de Waag en de Van der Hoeven Kliniek, is naar één gezamenlijk epd gegaan, te weten Hix van Chipsoft. Het werken van behandelaren van genoemde organisaties in eenzelfde epd moet fouten voorkomen en de overdracht van patiënten eenvoudiger maken.

DFZS zegt met het nieuwe epd meer rolgerichte support en ondersteuning bij het multidisciplinair overleg te krijgen. Daarnaast biedt het meer efficiëntie in het werk, met als resultaat betere zorg voor de patiënten en cliënten. Bovendien moet Hix diverse beheervoordelen opleveren. Zo hoeven gebruikers zich maar eenmalig te registreren en krijgt een behandelaar hulp in de informatievoorziening van het behandeltraject.

Bovendien helpt het nieuwe elektronisch patiëntendossier DFZS om samen te werken met ketenpartners, waaronder het ministerie van Justitie en Veiligheid, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties zoals Lister en Philadelphia. Deze partijen hebben geen toegang tot het epd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners