Nieuws
05 december 2018

Dordts ziekenhuis test 'Tinder'-app voor roosters

Het Albert Schweitzerziekenhuis (ASZ) in Dordrecht zet een bemiddelingsapp in om acute personeelstekorten op te lossen. Via de MedicPlanner-app schakelt het ziekenhuis naar eigen zeggen op eenvoudige wijze betrouwbare freelance verpleegkundigen en artsen in. De app wordt gekscherend vergeleken met datingapp Tinder en taxi-app Uber.

In eerste instantie is MedicPlanner beschikbaar voor openstaande functies op de afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH) en de Intensive Care (IC) van het ASZ. Op deze afdelingen is regelmatig een tekort aan medewerkers in bepaalde functies. Het rooster is complex en soms lukt het niet om de gaten te vullen met eigen personeel. Dan worden via bureaus zzp’ers en uitzendkrachten gezocht, wat een omslachtig en onzeker proces is.

De bemiddelingsapp moet uitkomst bieden. Freelancende verpleegkundigen en artsen kunnen een profiel aanmaken en hun beschikbaarheid aangeven. Roosteraars geven in de app aan voor welke functie en welke periode zij een zorgprofessional zoeken. De app stuurt automatisch een oproep naar beschikbare personen met het gewenste profiel. Bij een match kunnen de roostermakers contact met de freelancer leggen zonder tussenkomst van derden.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners