Nieuws
06 december 2018

SVB mag pgb-salarisadministratie gratis blijven doen

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) mag gratis de salarisadministratie voor mensen met een persoonsgebonden budget (pgb-houders) blijven doen. De SVB voert hiermee een publieke taak uit die niet onder de Wet Markt & Overheid valt. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vastgesteld. Daarmee wijst de ACM een klacht van Verloning .nl af, die dit oneerlijke concurrentie vindt. Verloning kan nog in bezwaar gaan tegen het besluit van de ACM maar ziet daar van af.

De SVB betaalt rekeningen van zorgverleners die door de pgb-houder worden ingehuurd. Mensen met een persoonsgebonden budget zijn bijvoorbeeld langdurig zieken, mindervaliden of ouderen. Zij kunnen zelf bepalen welke zorgverleners ze willen.

De ACM had een klacht gekregen van de organisatie Verloning.nl. Dit bedrijf biedt ook salarisadministratiediensten aan pgb-houders aan. Het bedrijf vindt dat de SVB de Wet Markt en Overheid overtreedt, omdat de SVB gratis salarisadministratiediensten aanbiedt en dat is oneerlijke concurrentie.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners