Nieuws
07 december 2018

Pharmapartners eHealth focust op dataontsluiting

Pharmapartners, leverancier van zorgsoftware, begint vanaf 2019 het bedrijfsonderdeel eHealth. Dat legt zich toe op de verdere ontsluiting van patiëntgegevens. Zo zal de onderneming zeven miljoen medische dossiers in het huisartsinformatiesysteem Medicom ontsluiten.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel eHealth gaat huisartsen helpen te voldoen aan nieuwe wetgeving door medische gegevens toegankelijker te maken voor patiënten. Vanaf juli 2020 treedt een wet in werking die bepaalt dat iedereen in Nederland zijn of haar medische gegevens digitaal kan inzien en eigen gegevens kan toevoegen. Daartoe heeft de zorgsector het programma Open in het leven geroepen: Ontsluiten van Patiëntgegevens uit de Eerstelijnszorg in Nederland.

Het is nog niet bekend hoe Pharmapartners de toegankelijkheid van patiëntendossiers gaat verbeteren. Vast staat dat huisartsen via het huisartsinformatiesysteem de mogelijkheid krijgen om te voldoen aan de nieuwe regels. Het systeem verleent patiënten geheel volgens de richtlijnen toegang tot hun dossier, zonder dat dit extra handelingen vergt en zonder dat dit leidt tot veel vragen aan de huisarts.

Piet Hein Knoop gaat de bedrijfspoot eHealth leiden als managing director. Voorheen was hij Innovatiemanager Huisartsenzorg bij het Oosterhoutse bedrijf. Pharmapartners is als onderdeel van Total Specific Solutions (TSS) een zusterbedrijf van onder meer Pinkroccade.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners