Nieuws
12 december 2018

Pink Elephant sluit it-contract Cordaan mét scooters

Zorgverlener Cordaan heeft een driejarig outsourcingscontract afgesloten met Pink Elephant met een waarde van ettelijke miljoenen. De overeenkomst omvat de it- en werkplekinfrastructuur van Cordaan en kent opties voor verlenging. Belangrijke doelstelling is het doorvoeren van innovaties voor de zorg. Bijzonder element is dat de automatiseerder elektrische scooters inzet om de gebruikersondersteuning op de verschillende locaties van Cordaan sneller te kunnen uitvoeren.

Met 5400 medewerkers en tweeduizend vrijwilligers is Cordaan een van de grotere zorgverleners van Nederland. Jaarlijks biedt Cordaan twintigduizend mensen voor een langere of kortere periode zorg vanuit 120 locaties en zestig thuiszorgteams. Cordaan is actief in alle wijken van Amsterdam en Diemen, maar ook in Huizen en Nieuw-Vennep.

De zorginstelling heeft in 2017 een strategische koers uitgezet waarin investeringen in technologische innovaties voor de zorg een belangrijke rol innemen. Naast het verder ontwikkelen van ‘veilig thuis technologie’, wil Cordaan technologie benutten voor het leveren van de juiste zorg aan haar cliënten op het juiste moment. Om dit te bereiken, zijn het verbeteren van de informatie-uitwisseling en het ondersteunen van de Cordaan-medewerkers met technologie als speerpunten van de nieuwe koers benoemd.

Cordaan had een uitbestedingsovereenkomst met SLTN lopen, maar besloot een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor het aantrekken van een it-partner ter ondersteuning van de nieuwe strategische koers. Adviesbureau Quint Wellington Redwood begeleidde Cordaan bij het ontwerpen van de sourcingstrategie en het selecteren en contracteren van de uiteindelijk winnaar, Pink Elephant. De ict-dienstverlener uit Naarden neemt daarbij geen it-medewerkers over van Cordaan of van SLTN.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners