Nieuws
12 december 2018

SDB Ayton lijft zorgautomatiseerder Cormel IT in

SDB Ayton, de Haagse leverancier van cloudsoftware voor personeelszaken, -planning en salarisadministratie voor de zorgmarkt, heeft Cormel IT uit het Limburgse Born overgenomen. Cormel ontwikkelt een elektronisch cliëntendossier (ecd) met geïntegreerde planning- en roosteringsfunctionaliteit. De overname wordt ondersteund door Main Capital, de investeerder die in mei van dit jaar meerderheidsaandeelhouder werd van SDB Ayton.

Het management team van Cormel blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Ayton. Bij de combinatie van SDB Ayton en Cormel werken ruim honderd medewerkers.

Beide bedrijven zijn actief in de zorgsectoren verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (vvt) en de gehandicaptenzorg (ghz). Door de overname van Cormel IT kan SDB Ayton nu een totaaloplossing bieden voor de administratieve ondersteuning van zorgmedewerkers. In beide zorgsectoren werken instellingen vaak nog met een waaier aan verschillende systemen bij gebrek aan een totaaloplossing.

Verder heeft SDB Ayton de ambitie om middels nieuwe overnames uit te groeien tot een van de toonaangevende zorgautomatiseerders in Nederland, ook op andere sectoren dan de vvt en de ghz.

Personeelsinformatieautomatiseerder en salarisverwerker SDB Groep nam in 2016 Ayton over, leverancier van planningssoftware, en ging verder als SDB Ayton. Het bedrijf is ruim veertig jaar oud.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners