Nieuws
27 november 2018

HPE zet in op gepersonaliseerde zorg

Hewlett Packard Enterprise (HPE) wil realtime gepersonaliseerde zorg creëren. Het is de tweede aankondiging binnen het zogeheten Tech Impact 2030, een initiatief dat eerder dit jaar geïntroduceerd is om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Dat maakt het Amerikaanse bedrijf bekend tijdens HPE Discover, dat van 27 tot en met 29 november in Madrid plaatsvindt.

De doelstelling voor het Tech Impact 2030-initiatief (zie kader) komt voort uit de samenwerkingen die HPE met biotech-bedrijven onderhoudt. Zo kondigt het tijdens HPE Discover een samenwerking met Jungla aan. Die Amerikaanse startup analyseert klinische data, zoals erfelijkheidsmateriaal en ziektebeelden, en maakt dit via het zogeheten Molecular Evidence Platform (MEP) beschikbaar voor wetenschappers. Zij doen hiermee inzichten voor individuele patiënten op.

Voorheen moesten onderzoekers handmatig de gegevens bekijken om patronen te ontdekken. Met de HPE-technologie wordt de data naar eigen zeggen op grote schaal verwerkt. ‘Met de inzet van HPE’s zogeheten Memory-Driven Computing Sandbox kunnen we de datasets op schaal vergelijken’, vertelt Jungla-ceo Carlos Araya. ‘We hebben nu toegang tot gedetailleerde informatie en kunnen sneller te werk gaan, wat weer relevant is voor de patiënt. Daarnaast vermindert het de kans op menselijke fouten.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners