Nieuws
26 oktober 2018

Rabobank en Liof investeren in Chipmunk Health

Chipmunk Health uit Heerlen krijgt een financiering van het Limburg Business Development Fonds van Liof en het Innovatiefonds van Rabobank. Met deze investering, die tot tweehonderdduizend euro kan oplopen, wil de startup zijn platform dat mensen grip op hun gezondheid moet bieden, verder ontwikkelen.

De startup, gevestigd aan de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, wil een ‘gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig platform’ op de markt brengen waar mensen alle relevantie informatie over hun gezondheid kunnen vinden. Volgens de ontwikkelaars geeft het platform mensen de regie over hun gezondheid en draagt het bij aan zorg op maat. Dat moet ook bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

'Zorgverleners krijgen op hun beurt meer tijd voor ‘complexe zorg’, meent Chipmunk-oprichter Erik Duijsens. ‘Zorgverleners hebben via Chipmunk altijd en overal inzicht in de relevante medische data van hun patiënten, waarmee ze kunnen bepalen of ze iemand op spreekuur willen zien. Dit moet het aantal fysieke zorgafspraken terugbrengen.’

Chipmunk Health is nog volop aan het ontwikkelen en moet in 2019 geïntroduceerd worden. De startup werkt voor de productontwikkeling samen met de Limburgse huisartsenorganisatie Meditta en it-dienstverlener Conclusion. De financiering vanuit het innovatiefonds van de Rabobank en het Limburg Business Development Fonds van Liof moeten bijdragen aan de bekostiging van die ontwikkeling. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners