Nieuws
25 oktober 2018

Innovatieprijs voor IC-bed eleganza 5

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Eleganza 5, het bed voor intensieve zorg van wissner-bosserhoff, komt tot zijn recht op afdelingen voor de intensieve zorg, Stroke Units, maar ook in de stationaire rehabilitatiezorg. Recentelijk heeft dit bed de German Innovation Award 2018 uitgereikt gekregen in de categorie “Medical Technologies”.
De eleganza 5 heeft geoptimaliseerde producteigenschappen, die vooral de zelfstandigheid van de patiënt voor ogen heeft. De valpreventie wordt gevormd door de geïntegreerde Multizone Bed-Exit-Alarm, die de aanwezigheid van de patiënt in bed detecteert en bij mogelijk gevaar het verplegend personeel waarschuwt. De patiënten behouden optimale ondersteuning van de gewenste vroege mobilisatie met de gepatenteerde MobiLift®. Bovendien verlichten velerlei positioneringsmogelijkheden en de laterale kanteling verpleeghandelingen en therapeutische voorschriften.


De prijs die innovatie zichtbaar maakt

De German Innovation Award reikt prijzen uit aan branche overstijgende producten en oplossingen, die zich vooral onderscheiden door zich te richten op de gebruiker en een meerwaarde te tonen ten opzichte van oplossingen tot nu toe. De werkwijze bij de German Innovation Award is uniek: als onderneming kun je alleen deelnemen, als je door de experts van de Raad voor Vormgeving genomineerd wordt. Deze werkwijze zorgt voor de onafhankelijkheid en excellentie van deze Award.

De inzendingen worden vervolgens beoordeeld op de criteria mate van innovatie, gebruikerswaarde en efficiëntie. De innovatiestrategie moet rekening houden met aspecten als sociale, milieuvriendelijke en economische duurzaamheid en het inzetten van energie en energiebronnen. Ook factoren als standplaats en mogelijke werkgelegenheid, levensduur, marktrijpheid, technische kwaliteit en functionaliteit spelen een beslissende rol in de jurering.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners