Nieuws
04 oktober 2018

Lange Frans pakt ict-rompslomp in de zorg aan

Artsen die keer op keer vastlopen in het computersysteem, epd’s die per fax of dvd worden overgedragen en dokters die constant naar hun scherm turen en niet de patiënt aankijken. In ‘Laat de dokter lekker dokteren’ gaat rapper Lange Frans in op ict-frustraties in de zorg, Hij maakte het nummer in opdracht van de Federatie Medisch Specialisten.

Die beroepsvereniging zoekt muzikaal de confrontatie. ‘De tekortkomingen van de ict-systemen en het elektronisch patiëntendossier (epd) in ziekenhuizen gaan ten koste van de tijd voor de patiënt. De dokters hebben er genoeg van. Per week zijn we twee hele werkdagen kwijt aan de administratielast waarvan de helft als onzinnig wordt ervaren. Dit moet stoppen’, schrijft het in een toelichting.

De Federatie wil de administratielasten verminderen. ‘Dit kunnen we niet alleen, maar het is een gezamenlijke inspanning waarbij alle partijen: overheid, ict-leveranciers, ziekenhuizen enzovoort hun verantwoordelijkheid moeten nemen.’

Lange Frans, kno-arts Dennis Kox (mede-tekstschrijver) en de Federatie Medisch Specialisten hopen dat de problematiek door het nummer breed onder de aandacht komt.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners