Nieuws
31 juli 2018

Half miljoen voor hulpdienstsoftware Stokhos

Maker van planningssoftware voor hulpdiensten, Stokhos emergency mathematics, krijgt een investering van ruim een half miljoen euro. Dat geld komt van investeerder Health Innovation Seed Fund III. De CWI-spinoff hoopt door de investering internationaal uit te groeien tot een wereldwijde aanbieder van software voor het proactief herplaatsen van noodhulpdiensten. Met de software kunnen bijvoorbeeld op basis van toekomstvoorspellingen ambulances worden ingepland en herplaatst binnen veiligheidsregio’s.

‘Het bedrijf bestaat momenteel uit tien man en hoopt stapsgewijs uit te groeien naar vijftien tot twintig man’, vertelt Stokhos-directeur Vincent van den Brekel. De software wordt inmiddels gebruikt bij ambulancediensten in Flevoland, Utrecht en de Gooi & Vechtstreek. Daarnaast lopen er proefprojecten in Amsterdam, Zuid-Holland-Zuid en ambulancediensten in Noord-Brabant. Die diensten draaien simulaties met de planningssoftware en kijken of ze die op termijn in kunnen zetten voor het proactief plannen en herplaatsen van ambulances.

Het softwarebedrijf richt zich naast de betrekkelijk kleine Nederlandse markt ook op het buitenland. Het bedrijf ziet groeikansen in West-Europese landen en de Verenigde Staten. Volgens Stokhos hebben de eerste buitenlandse geïnteresseerden zich al gemeld. Sinds 2017 is het bedrijf actief op de Duitse markt in de vorm van een samenwerking met LIS Leitstellen.

Van den Brekel vertelt dat veel ambulancediensten met personeelstekorten kampen en dat door predictive analytics de hulpdiensten slimmer gepland kunnen worden, zonder dat investeringen in nieuw personeel en materiaal nodig zijn.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners