Nieuws
30 januari 2018

AP start privacy-campagne rond AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start een voorlichtingscampagne over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ biedt organisaties hulpmiddelen bij de naleving van de wet. Daarnaast maakt het mensen bewuster van hun privacyrechten. De actie werd afgetrapt door AP-voorzitter Aleid Wolfsen op de basisschool de Waterwilg in Nootdorp. Hij gaf hier een privacyles.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een Europese privacywet die vanaf 25 mei dit jaar geldt. In Europa heet deze wet dan ook GDPR (General Data Protection Regulation). Het geeft mensen meer rechten over hun persoonsgegevens en verplicht organisaties om zorgvuldiger met deze persoonsgegevens om te gaan.

Met de campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ biedt de AP organisaties hulpmiddelen om te voldoen aan de nieuwe wet. Zo zet de campagnewebsite hulpbijprivacy.nl alle rechten en plichten voor organisaties op een rij en maakt een digitale ‘regelhulp’ het inzichtelijk welke stappen organisaties nog moeten zetten voor de inwerktreding.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners