Nieuws
03 januari 2018

De digitale transformatie in zorg en welzijn: F(IT) for purpose!?

Digitale transformatie is een veelgebruikt begrip ook in de zorgsector. Het is dan ook een belangrijk thema voor de HIMSS reis 2018. De partijen Nictiz, VMBI en Cognicum ontwikkelen in samenwerking met HIMSS de reis naar Las Vegas voor de Dutch Community. Tijdens het congres staat het klaarstomen van organisaties en praktijken voor de toekomst centraal.

Net als in andere sectoren staat ook in de zorg de digitale transformatie voor de deur. Nieuwe bedrijfsvoering- en behandelmodellen ontstaan en de cliënt of patiënt krijgt een actievere en regisserende rol. De nieuwe digitale mogelijkheden stimuleren niet alleen deze veranderingen maar maken het ook mogelijk. Digitale informatie vormt niet alleen een belangrijke waardebron voor cliënten, patiënten en professionals, maar het biedt ook verrijking in de zorg. In toenemende mate combineert de zorg de warme dienstverlening al met nieuwe technologieën, denk aan het elektronisch patiëntendossier. De nieuwe technologische mogelijkheden vragen ook om andere samenwerkingsvormen tussen nieuwe partijen. De data van de burger, cliënt of patiënt, die zijn of haar eigendom is, staan aan de basis van deze samenwerking.

Maar op welke wijze kunnen de nieuwe digitale mogelijkheden de noodzakelijke transformatie mogelijk maken naar een duurzame dienstverlening en productontwikkeling voor cliënt, patiënt, populatie, professional, markt en stelsel? Aan de hand van verschillende pijlers en een divers programma kunnen ruim 200 deelnemers van de Nederlandse delegatie afkomstig van zorg- en overheidsinstellingen en commerciële partijen aan de slag.

Perspectief

In het HIMSS Dutch Community programma worden drie perspectieven op dit thema aangeboden. Iedere dag licht een spreker één of meerdere perspectieven toe.

Perspectief 1
Wat zijn succesvolle voorbeelden en briljante mislukkingen van een digitaal getransformeerde dienstverlener in de zorg en het bedrijfsleven?

Perspectief 2
Wat zijn de ervaringen van organisaties die nu midden in het digitale transformatieproces zitten?

Perspectief 3
Wat zijn overwegingen voor organisaties om voor een digitale transformatie strategie te kiezen? En wat zijn gunstige startcondities voor deze transformatie?

Over Zorg & ICT en HIMSS

Zorg & ICT houdt u als zorgprofessional graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de zorg. Dit jaar is Zorg & ICT een samenwerking aangegaan met de VMBI voor de HIMSS Dutch Community reis naar Las Vegas. Zorg & ICT is mediapartner van de reis.

HIMSS18 is het internationale zorgcongres waar zorg en ICT bij elkaar komen! Jaarlijks vinden meer dan 45.000 zorgprofessionals hun weg naar HIMSS voor de mogelijkheden en de toekomst van zorg en technologie. Vijf dagen lang brengt HIMSS18 kennis, internationale sprekers, nieuwe technologieën en producten bij elkaar. HIMSS18 vindt plaats van 5 tot en met 9 maart in Las Vegas.

Wilt u meer weten over reis en verblijf of u aanmelden? Bekijk dan himssdutchcommunity.org.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners