Nieuws
27 november 2017

Websites ziekenhuizen scoren magere voldoende

De websites van 81 Nederlandse ziekenhuizen scoren gemiddeld een rapportcijfer van 6,5. Met name de beveiliging, laadtijden en het responsive design laten te wensen over. Dat stelt digitaal bureau E-sites uit Breda na onderzoek.

Dat bureau liet een panel van developers en search engine optimization (seo)-specialisten in totaal 81 websites van algemene (perifere) en academische Nederlandse ziekenhuizen onderzoeken. Ze keken onder meer naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, privacy en veiligheid, performance en seo.

Het bureau constateert dat sommige sites al te lang ‘stilstaan’ en zag websites die niet responsive zijn opgezet (zich niet aanpassen aan het device van de bezoeker red), onnodig lange laadtijden hebben en een onveilige verbinding gebruiken.

Volgens E-sites zijn er voor ziekenhuizen een hoop 'quick wins' te behalen in het verbeteren van hun sites: 'Foutieve technische basisinstellingen, zijn gemiste kansen. Als de juiste kennis in huis is, zijn er bij veel ziekenhuiswebsites gemakkelijk en eenvoudig verbeteringen door te voeren.' De onderzoekers signaleren nu nog 'te veel' W3C-, toegankelijkheids- en contrastfouten die van invloed zijn op de beleving van de bezoekers. 'Ook op seo-vlak, (de vindbaarheid van de websites red.), zien we lang niet altijd dat alle mogelijkheden worden benut', licht account director Marloes Bovée toe. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners