Nieuws
24 november 2017

KPN en Vital10 helpen huisarts via virtuele diagnose

KPN en gezondheidsadviseur Vital10 gaan een samenwerking aan om huisartsen op afstand te helpen bij de diagnose voor hartpatiënten. De partijen realiseren een virtueel overleg tussen huisarts en cardioloog, waarbij de cardioloog een ecg-beoordeling op afstand doet. Dit moet leiden tot snellere diagnoses en meer gemak voor patiënt en arts.

Binnen de samenwerking wordt CardioSecur ingezet. Via dat systeem maakt de huisarts met een behulp van een smartphone een elektrocardiogram (ecg). Een cardioloog kijkt op afstand mee en helpt de huisarts bij het stellen van de diagnose. Dit zorgt er naar eigen zeggen voor dat de patiënt sneller een diagnose krijgt en dat hij niet naar de cardioloog hoeft voor een ecg. Daarnaast krijgen huisarts en praktijkondersteuners training over het ecg, de software en de communicatie met de cardioloog.

De dienst is vanaf begin 2018 beschikbaar voor alle huisartsen in Nederland. Het wordt gerealiseerd via KPN’s Amsterdamse dochteronderneming E-Zorg, waar KPN’s investeringstak onlangs geld in stak.

KPN en Vital10 willen door middel van ict-innovaties de kwaliteit van zorg verbeteren, de kosten van zorg verlagen en patiënten meer regie geven op hun eigen gezondheid. De samenwerking past binnen deze doelstelling. De partijen hopen in de toekomst nog meer ict-innovaties voor de zorgmarkt te ontwikkelen. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners