Nieuws
04 oktober 2017

Thuisdialyse Flevoziekenhuis maakt patiënt mobiel

Het leven van nierpatiënten is zwaar; drie tot vier dagen per week zijn zij bezig met hun eigen gesteldheid. Om te dialyseren moeten zij naar een ziekenhuis toe. Maar nu niet meer bij het Flevoziekenhuis, want die bieden in samenwerking met KPN thuisdialyse aan. Een innovatieve oplossing die genomineerd is voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. KPN en Flevoziekenhuis maakten er meerdre, twee zijn hieronder te zien. Uit de video's van KPN en het Flevoziekenhuis blijkt hoe zwaar nierpatiënten het hebben en hoeveel tijd ze meer krijgen doordat zij thuis gedialyseerd kunnen worden. Een verpleegkundige is bij de patiënt aanwezig en staat in direct contact met de arts in het ziekenhuis. Hierdoor spaart een patiënt uren per dag uit waardoor hij meer tijd voor andere dingen krijgt. De rol van KPN in dit zorgexperiment, dat eigenlijk geen experiment meer is, is cruciaal, want het bedrijf waarborgt de verbinding tijdens de thuisdialyse te allen tijde.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Innovation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende twee video's:

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners