Nieuws
26 juli 2017

Roche en Accenture bouwen diabetes-dataplatform

Biotechnologiebedrijf Roche gaat een platform ontwikkelen om nieuwe producten en therapieën voor diabetes te ontwikkelen. Bovendien kunnen diabetespatiënten en zorgverleners het platform raadplegen voor relevante (behandel)informatie. Het dataplatform wordt gebouwd op het Intelligent Patient Platform van ict-leverancier Accenture. Daarvoor zijn de partijen een samenwerking overeenkomen voor de duur van vijf jaar.

Het dataplatform integreert bestaande en toekomstige producten, oplossingen en diensten voor diabetesmanagement. Accenture biedt een beveiligde omgeving om deze data te verzamelen en te analyseren. Het platform stelt Roche in staat om nieuwe diabetes-therapieën te ontwikkelen en nieuwe oplossingen en apparaten van partners te integreren.

Daarnaast verbindt het platform diabetici en hun zorgverleners: zij kunnen relevante gegevens en inzichten voor behandelingen vinden en delen. Hiermee claimt Roche persoonlijke zorgoplossingen aan te bieden om zo betere behandelresultaten te realiseren en de ‘kwaliteit van leven’ van diabetespatiënten te verbeteren.

‘Het open diabetesplatform dat we creëren stelt ons in staat om, door middel van algoritmen, data te analyseren en duiden, zodat we sneller kunnen reageren op de behoeften van personen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen’, vertelt Marcel Gmünder, algemeen directeur bij Roche Diabetes Care. ‘Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden.’

‘De samenwerking met Accenture vloeit voort uit de vertrouwensrelatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Zij maakt het ons mogelijk digitale zorg voor diabetes verder te ontwikkelen en geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen en -diensten aan te bieden. Zo geven we vorm aan de manier waarop zorg wordt verleend in de toekomst en realiseren we betere behandelresultaten en duurzame zorgsystemen.’ 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners