Nieuws
27 mei 2016

Protinus IT en Intrakoop bieden ICT-zorg op maat

Protinus IT uit Houten gaat een samenwerking aan met Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg. De partijen willen hiermee ICT-producten en -diensten (op maat) aan zorgorganisaties aanbieden.

Protinus IT uit Houten gaat een samenwerking aan met Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg. De partijen willen hiermee ICT-producten en -diensten (op maat) aan zorgorganisaties aanbieden. Intrakoop levert deze dienst naar aanleiding van ledenvraag. Zij hebben behoefte aan gespecialiseerde hulp bij hun ICT-vraagstukken. Als de inkoopcoöperatie van de zorg bedient Intrakoop circa zeshonderd ziekenhuizen en zorgorganisaties in Nederland.

Intrakoop en Protinus IT bieden onder andere een ICT-webshop aan met ruim achthonderdduizend producten tegen concurrerende prijzen. Leden van de coöperatie hebben de mogelijkheid om hun aankopen bij deze shop te plaatsen. Ook is er een kennisportaal voor advies en oplossingen op het gebied van infrastructuur- en cloudvraagstukken. Ook organiseren de twee partijen voor leden seminars om nog meer gespecialiseerde kennis te kunnen delen.

Veel zorgorganisaties worstelen met lastige ICT-vraagstukken, die bovendien zeer kostbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoge kosten voor beheer, licenties en exploitatie. Door gebrek aan specialistische kennis en gebrek aan goede partners kunnen projecten mislukken of veel duurder uitpakken. Protinus IT brengt aan de hand van ‘managed sourcing’ de concrete behoeftestelling in beeld en selecteert daarbij de juiste leveranciers. Zo worden zorgorganisaties geholpen bij het maken van de juiste keuzes.

Gecompliceerd

Frank Kaptein, directeur van Intrakoop: ‘Zorgorganisaties hebben in toenemende mate te maken met een gecompliceerde ict-markt met een brede verscheidenheid in aanbod en leveranciers. Onze leden vragen ons steeds vaker om hulp bij het verwerven van middelen en diensten. Samen met Protinus maken we ict-vraagstukken inzichtelijk en worden producten en diensten tegen de beste prijs aangeboden door leveranciers. Zo kunnen onze leden flexibel en efficiënt werken.’

Marcel Nulden, algemeen directeur Protinus IT: ‘Wij zijn van mening dat er vanuit ICT-perspectief meer overeenkomsten zijn in de zorg dan verschillen. Toch hebben de leveranciers de afgelopen jaren van de verschillen weten te profiteren.’ Daar komt volgens Nulden met de ICT-omgeving voor Intrakoop-leden verandering in. Nulden: ‘Op deze manier brengen wij de hele markt in kaart, zodat elke zorgorganisatie in staat is de beste oplossing voor elk ICT-vraagstuk te vinden.’

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners