High End Zorgtechnologie
Of het nu gaat om mensen te helpen om langer zelfstandig thuis te wonen of een arts ondersteunen in zijn voorbereiding of tijdens de operatie zelf, zorgtechnologie is volop in ontwikkeling en broodnodig als we kijken naar maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing en bezuiniging.

Van meten tot voorspellen en van digitaliseren tot visualiseren. Zorgtechnologie is er in alle soorten en maten, maar heeft altijd impact op het zorgproces en de organisatie. Bekijk hier een aantal technologieën die worden besproken in het inhoudelijke programma. Maar er is meer. Wil je echt de zorginnovaties van morgen ervaren? Bezoek dan het Computable Future Lab! Waar verschillende start-ups en zorginstellingen hun innovaties tonen aan het publiek.

Nul medicatiefouten door slimme toepassing van technologie: realiteit of utopie?

wo 18 april | 12:00 - 12:45
Het Ziekenhuis St Jansdal heeft het "closed loop" medicatiesysteem geïmplementeerd. Het volledige proces van het voorschrijven tot het toedienen wordt geborgd door slimme toepassing van technologie, zoals beslissingsondersteuning en barcodescanning. Tijdens deze sessie wordt onze aanpak uitgelegd, de valkuilen en de kritische succesfactoren. Ons doel is duidelijk: nul medicatiefouten!
Lees verder >>
 
Pieter Helmons, Ziekenhuisapotheker, St. Jansdal

Kunstmatig intelligente dokter?

wo 18 april | 14:00 - 14:45
Een digitale assistent in het ziekenhuis of bij de huisartsenpost? SmartHealth duikt in de opkomst van virtuele assistenten, kunstmatig intelligente chatbots en belicht (inter)nationale toepassingen voor de zorg
Lees verder >>
 
Jan Jacobs, SmartHealth

3Dprinting in de traumachirurgie

di 17 april | 11:00 - 11:45
Momenteel geven chirurgen hun patiënten vaak nog uitleg over complexe botbreuken met behulp van röntgen- en CT-scans. Begrijpt de patiënt beter wat er mis is en wat hen in een operatie te wachten staat, wanneer zij deze uitleg aan de hand van een 3D geprint plastic model van hun botbreuk krijgen? Gebaseerd op een aantal onderzoeken deelt drs. Lars Brouwers de mogelijkheden van 3D printing binnen de gezondheidszorg. In hoeverre helpt het bij patiëntenvoorlichting? Kan een 3D geprint model een chirurg ook helpen bij de voorbereiding van een operatie en welke invloed heeft dit op de kwaliteit van de operaties? Ook gaat Lars Brouwers nader in op de vraag of 3D printing kosten-efficiënt is.
Lees verder >>
 
Lars Brouwers, chirurg in opleiding en arts-onderzoeker, Radboud UMC/Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis

Meer sessies:

Workshop: Health meets Smart Fashion i.s.m. U CREATE | di 17 april | 14:00 - 15:30
3D-technologie in de chirurgische praktijk | wo 18 april | 13:00 - 13:45
Machine Learning & Artificial Intelligence: zó start je nu! | wo 18 april | 15:00 - 15:45
Intieme technologie | do 19 april | 14:00 - 14:45
Hoofdmediapartner
Mediapartners