Aurora Innovation B.V.
Stand: 01.C044
Met Aurora teleQ hoeven uw patiënten nooit meer te wachten aan de telefoon. Met dit slimme telefoonsysteem belt u gewoon terug wanneer het voor u beiden wèl uitkomt. Dat levert blije patiënten en minder gestreste medewerkers op. Dankzij het gebruiksvriendelijke terugbelsysteem is een non-stop rinkelende telefoon verleden tijd en krijgt u meer grip op uw werkprocessen. 
 
Wat maakt Aurora teleQ uniek? 
Waarom laat u iemand 20 minuten wachten als u ook over 20 minuten kunt terugbellen? Dat is in een notendop de kracht van het terugbelsysteem van teleQ. Met dit telefoonsysteem bepalen bellers zelf of ze gaan wachten op een medewerker, een voicemail inspreken of een terugbelafspraak inplannen. 
 
Op basis van uw beschikbaarheid en het soort gesprek stelt teleQ een tijdstip voor en plant de afspraak in uw agenda. Daarna bereidt u zich eventueel voor en belt u terug op het afgesproken tijdstip. Dat voorkomt lange telefonische wachtrijen, boze patiënten en een hoge werkdruk. Bovendien voert u gemiddeld 20% kortere gesprekken en kunt u meer telefoontjes afhandelen met minder personeel.

Contact

Geestbrugkade 32
2281 CX
Rijswijk Nederland
+31 70 8080700
TwitterLinkedIn

Producten en diensten

Aurora teleQ is een geavanceerd telefoonsysteem waarmee uw organisatie altijd bereikbaar is. Uw klanten krijgen ongeacht het tijdstip waarop zij bellen, een duidelijke melding over de status van hun gesprek. Zij krijgen op een interactieve manier antwoord en hoeven, afhankelijk van de gekozen Aurora teleQ modules, niet (of niet lang) in een wachtrij te staan, wat een belangrijk verschil maakt in de klantbeleving. Het is voorafgaand aan gesprek mogelijk de klantgegevens in te kijken, waardoor uw medewerker het gesprek persoonlijk kan maken en de beste service kan bieden. De duidelijkheid van het proces en het servicegerichte persoonlijke contact zorgen ervoor dat u geen klanten meer verliest en/of boze klanten aan de lijn krijgt.
Voordelen Aurora teleQ 
U kunt eersteklas klantenservice bieden die de service van uw concurrenten overtreft.
U bent niet afhankelijk van een telefooncentrale, Aurora teleQ en de losse modules staan in de Cloud.
U betaalt enkel voor de modules die u nodig heeft. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw telefoonsysteem moet zijn. 
Aurora teleQ zorgt ervoor dat iedereen die belt u ook daadwerkelijk bereikt. Tevreden klanten genereren meer omzet voor uw bedrijf. 
Al het telefoonverkeer is meetbaar. Met deze informatie kunt u uw telefoonverkeer stroomlijnen en optimaliseren. Desgewenst kunt u de dag tot in het kleinste detail inplannen. 
Wij zijn expert in het zo optimaal mogelijk inrichten van uw telefoonsysteem, bij (zeer) grote organisaties, maar ook bij een kleine organisatie waar geen budget is voor een volledige telefoonbezetting. 
Onze experts verzorgen de installatie, de uitrol en het up-to-date houden van uw telefoonsysteem. Hierdoor is het beheer gereduceerd tot enkele minuten per week/maand, wanneer u de managementinformatie bekijkt of wanneer u uw bezetting wilt wijzigen. 
De gespreksduur kan met 30 procent worden verkort, zonder afbreuk te doen aan de service voor de klant 
Omdat Aurora teleQ klanten terugbelt, worden ook de kosten voor uw klanten verlaagd.

Wilt u persoonlijker contact met uw patiënten? Of overleggen met collega’s? Dan kunt u ook videobellen of schermbellen. Zo kunt u uw patiënten aankijken of de gegevens op uw computer laten zien. Veel patiënten en zeker patiënten ervaren videobellen als een enorme kwaliteitsverbetering. U kunt tijdens een telefoongesprek ook overschakelen op videobellen.

Willen uw patiënten vaak even iets doorgeven of een snelle vraag stellen? Met een livechat is dat zo gedaan. Zeker jongeren nemen liever contact op via de livechat dan telefonisch. Zij openen gewoon de chat van teleQ op uw website en beginnen het gesprek.

Bent u in gesprek? Of belt iemand buiten werktijd? Geen zorgen, want met teleQ bepalen bellers zelf of ze blijven wachten of een terugbelafspraak maken. Het programma stelt dan een tijdstip voor waarop uw medewerkers wel beschikbaar zijn. Teleq houdt daarbij rekening met de gemiddelde gespreksduur en de werktijden van uw medewerkers en zorgt een goede werkverdeling.

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners