ISM, slimmer agile samenwerken
Stand: 01.D110
3 Seminars

De ISM-methode™ is een sterk aan populariteit winnend servicegericht framework voor serviceorganisaties, zoals IT, Facilitair en Medische Technologie. Naast het framework biedt de ISM-methode een aansluitende implementatiemethode en support. ISM is afgeleid van ITIL en ASL, maar onderscheidt zich door structuur, eenvoud en toepasbaarheid, en met name omdat ISM geen referentiemodel is maar een toepassingsmodel.

Een groot aantal organisaties in Nederland werkt op identieke wijze met het sterk gestandaardiseerde ISM-framework. De combinatie van framework, implementatiemethode en support leidt tot snelle invoeringen en aantoonbaar succesvolle toepassingen. Op dit moment maken al tientallen organisaties, waaronder Mammoet, Erasmus Medisch Centrum, Dunea en Gelre Ziekenhuizen gebruik van ISM. Als u procesmatig gaat werken, dan is ISM voor u de oplossing.

De voordelen van ISM
Met ISM heeft u een standaardmethode voor de inrichting en verbetering van uw IT-beheer. Het adopteren van een standaard betekent dat er eind komt aan ellenlange discussies met sub-optimale resultaten. Het betekent ook dat de IT-beheerders zich kunnen gaan wijden aan hun primaire taken: het managen van de gewenste dienstverlening.

ISM bevat het beste uit de praktijk van een groot aantal organisaties, en is geheel compatibel met populaire referentiemodellen zoals ITIL, ASL, en MOF. Deze referentiemodellen zijn ‘an sich’ niet implementeerbaar, maar met de ISM-methode kunt u de gewenste richtlijnen uit die modellen overnemen en in uw organisatie invoeren.

Wat hebt u aan ISM?
We zetten de voordelen op een rijtje:

 • Een snelle verbetering van uw dienstverlening en van uw klanttevredenheid, omdat ISM in korte tijd bijdraagt aan een effectievere en efficiëntere organisatie meer dan 50% besparing op de traditionele implementatiekosten van IT-beheer.
 • Een veel snellere invoering van IT-beheer, door de sterke standaardisatie van de methode.
 • Een sterke vereenvoudiging van de complexiteit van ITIL en/of ASL (zie de gratis ITIL-poster).
 • Een flexibele fasering van de verbetering van uw IT-beheer, volgens uw eigen prioriteiten.
 • Meer draagvlak onder uw medewerkers, omdat ISM eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is.
 • Een besparing op de procesmanagementkosten, omdat het ISM-procesmodel slechts zes logisch geordende en geïntegreerde processen bevat. Het model is daardoor overzichtelijk en goed aanstuurbaar.
 • Een goede aansluiting op bestaande kennis en begrippen bij uw beheerders, omdat de ISM-processen goed aansluiten op de beschrijvingen in ITIL, ASL en MOF.
 • Forse besparing op de inrichtingskosten van uw helpdesktool: ISM maakt gebruik van gestandaardiseerde inrichtingen van bekende tools, waardoor een snelle en optimale integratie ontstaat met de processen en uw organisatie - forse besparing op de beschrijving van uw processen en de inrichting van uw publicatietool: ISM maakt gebruik van gestandaardiseerde procesmodellen die in de meeste bekende publicatietools plug-and-play zijn.
 • Een zeer effectieve voorbereiding op een ISO20000- of NEN7510-certificering of een COBIT-audit.
 • Een groot netwerk van ISM-gebruikers die kennis en ervaringen uitwisselen via de ISM Portal.
 • Een schaalbare oplossing die met u meegroeit: ISM wordt door kleine en grote organisaties gebruikt.

Contact

Zernikepark 4
9747 AN
Groningen Nederland
+31 50 5791387
TwitterLinkedIn

Seminars

NEN7510, last of lust? Hoe NEN7510 de kwaliteit van IT-diensten kan versterken

Wim Hoving
Directeur/Architect bij ISM-Methode
Veiligheid & Privacy
Bedrijfsvoering & IT
07-04-2020 | 11:30 -12:00Theater 6: Bedrijfsvoering & IT

NEN7510, last of lust? Hoe NEN7510 de kwaliteit van IT-diensten kan versterken

Wim Hoving
Directeur/Architect bij ISM-Methode
Bedrijfsvoering & IT
Veiligheid & Privacy
08-04-2020 | 11:30 -12:00Theater 6: Bedrijfsvoering & IT

NEN7510, last of lust? Hoe NEN7510 de kwaliteit van IT-diensten kan versterken

Wim Hoving
Directeur/Architect bij ISM-Methode
Veiligheid & Privacy
Bedrijfsvoering & IT
09-04-2020 | 11:30 -12:00Theater 6: Bedrijfsvoering & IT

Whitepapers

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners