SmartQare BV
Stand: 01.FL14
De landelijke zorgkosten lopen tegen de 100 miljard per jaar en stijgen elke 12 maanden met 2-3 procent. Ondertussen rijzen de personeelstekorten in de zorg de pan uit; alleen al in de ouderenzorg is er een dreigend tekort van 125.000 tot in 2022. Fikse uitdagingen die schreeuwen om technologische innovaties om de zorg (kosten)efficiënter te maken. Zoals 24/7 monitoring op afstand van risicogroepen.
Op dit gebied ontwikkelt SmartQare een unieke H.a.a.S-oplossing (Healthcare as a Service). Deze bestaat uit een draagbaar device die 24/7 diverse vitale waarden meet - zoals hartslag, ademfrequentie, zuurstofsaturatie en huidtemperatuur - een app en een online platform dat de meetwaarden ontvangt via het IoT/LTE-M-netwerk van Vodafone en verwerkt. Door deze waarden te vergelijken met Early Warning Scores en te combineren met voorspellende software, is klinische achteruitgang van patiënten vroegtijdig te signaleren.

Een zorg minder
Via een dashboard kunnen geautoriseerde zorgprofessionals sensormetingen realtime volgen. Wanneer scores wijzen op toenemende gezondheidsrisico’s, ontvangt de arts bovendien een pushbericht. Zodat deze adequaat kan ingrijpen. Niet alleen neemt zo de kans op gezond herstel toe, patiënten kunnen na ziekenhuisopname ook sneller naar huis om daar op afstand gemonitord te worden. Zonder tijdrovende controles. En ondertussen maakt acute - zeer kostbare - zorg plaats voor planbare zorg. Prettiger voor patiënt (en familie), zorgprofessional en de verzekeraar.
Kwaliteitsimpuls

De SmartQare-oplossing verbetert zo de kwaliteit van leven, verhoogt de productiviteit in de zorg en leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen voor zorginstellingen en zorgverzekeraars. Ook de zorgkwaliteit is erbij gebaat; behalve dat de oplossing betere en eerdere diagnoses mogelijk maakt, lenen de geanonimiseerde data zich voor (trend)analyses die diagnostiek en diagnose- en behandelcombinaties helpen verfijnen.

www.smartQare.nl

Contact

Kapteynstraat 1
2201 BB
Noordwijk Nederland
+31 6 46084690
LinkedIn

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners