De Heer Medicom B.V.
Stand: 01.C024
Samen bouwen aan een mooie toekomst

De Heer Medicom is al ruim 40 jaar dé professionele partner op het gebied van innovatieve zorgdomotica-oplossingen in de langdurige gezondheidszorg.

Onze gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossingen zijn gericht op het vergroten van de veiligheid en zelfredzaamheid van cliënten. Als system integrator biedt De Heer Medicom voor elk systeem maatwerk door intensief samen te werken met cliënten, verwanten en zorgprofessionals.

Met een ruim scala aan mogelijkheden bieden wij een totaaloplossing voor onder andere zorgcommunicatie, persoonsbeveiliging, dwaaldetectie, toegangscontrole, telefonie en video-observatie.

Vanuit ons motto Mens – Zorg – Veiligheid bouwen wij samen aan een toekomst waarbij het welzijn van de cliënt centraal staat.

U vindt ons op stand 01.C024

Contact

Sluisweg 8
6121 JR
Born Nederland
046-4892550
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

HomeLiving

De HomeLiving is een applicatie op een tablet die speciaal is ontwikkeld voor mensen die langer zelfstandig thuis blijven wonen. De HomeLiving applicatie maakt het mogelijk om eenvoudig te communiceren met familie, vrienden, kennissen en eventueel indien gewenst, een professionele zorgverlener. Steeds meer spelen de nu nog vitaal thuiswonende ouderen, in op de tijd dat het misschien net even fysiek en mentaal iets minder gaat. De HomeLiving past zich aan de veranderende behoefte van de bewoner aan.

Companion
Voor de familie, vrienden, kennissen ook wel mantelzorger genoemd is de Companion ontwikkeld, een applicatie voor op een Smartphone. Deze app wordt op een eenvoudige manier gekoppeld aan de HomeLiving. Na deze koppeling kan deze app oproepen/meldingen ontvangen die gegenereerd worden door de bewoner.

Connectiviteit
Bij een lichte zorgvraag is het vaak al geruststellend dat er op een eenvoudige manier contact gemaakt kan worden met een mantelzorger, een bekend en vertrouwd iemand. De mantelzorger beschikt over de Companion app. Deze is gekoppeld aan de HomeLiving waardoor de meldingen over en weer verstuurd kunnen worden. Op het moment dat de zorgvraag toeneemt, en er ten alle tijden beschikbaarheid gegarandeerd dient te worden, kan men ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij een professionele zorgverlener.

Functionaliteit
Het aanpassen met een veranderende zorgvraag kan niet zonder een scala aan diverse functionaliteiten. Deze zijn geïntegreerd in de HomeLiving, en kunnen eenvoudig worden ingeschakeld naarmate de bewoner hier om vraagt. Meer informatie, bekijk de factsheet.

Gateway
Naast de mogelijkheid van alarmeren via de HomeLiving app is het ook mogelijk om draadloze sensoren te koppelen op het systeem. In dat geval is de speciaal hiervoor ontwikkelde gateway beschikbaar. Dit is in feite de ontvanger van de slimme draadloze sensoren, zoals bijvoorbeeld deurcontacten, bewegingsmelders, hals/polszenders et cetera.

Lifestyle Monitoring
Een andere manier van observeren over het welbevinden is Lifestyle Monitoring. Hierbij worden verschillende slimme sensoren aan elkaar gekoppeld. Deze sensoren monitoren het leefpatroon van een bewoner. Een slim algoritme zorgt ervoor dat afwijkingen van het “normale” patroon automatische alarmen genereren naar de mantelzorger en/of professionele zorgverlener.

Waarom het HomeLiving concept?
- Gemakkelijk te installeren, geen bekabeling tussen de diverse (draadloze) devices;
- Standaard Internetverbinding met WiFi;
- Optionele mogelijkheid om beeldbel verbinding op te bouwen;
- Optionele mogelijkheid om spraakverbinding op te bouwen;
- Mogelijkheid om alarmen naar een groep mantelzorgers te sturen, of naar professionele zorgverlening;
- Koppeling met een centrale meldbank mogelijk;
- E-Health toepassingen, mogelijkheid voor metingen (gewicht, bloeddruk), maar ook teleconsultatie.

Integratie ANC Zorgsysteem en ECD PlanCare

Binnen de intramurale ouderen- en gehandicaptenzorg wordt er 24 uur per dag zorg en ondersteuning geboden aan cliënten. Een heldere communicatie en afstemming tussen zorgmedewerkers in de dag- en nachtzorg zijn ontzettend belangrijk om 24-uurs zorg op maat te garanderen.

In het kader hiervan is er tussen De Heer Medicom en De Heer Software een unieke integratie tussen het ANC zorgcommunicatiesysteem van De Heer Medicom en het ECD PlanCare van De Heer Software tot stand gekomen. Met deze integratie wordt een efficiëntere en effectievere zorgverlening in de dag- en nachtzorg naar de cliënten gerealiseerd.

De integratie tussen beide systemen bestaat uit diverse onderdelen. Zo kan er directe gegevensuitwisseling plaatsvinden van PlanCare naar het ANC Zorgcommunicatieplatform voor cliënt- en zorginformatie. Hiermee wordt bedoeld dat gegevens vanuit het ECD kunnen worden ingeladen en opgehaald in het ANC Zorgcommunicatieplatform. Bij deze zogenoemde gegevensuitwisseling zullen onderdelen zoals o.a. NAW gegevens van de cliënt, cliënt ruimte, individueel zorgplan, reanimatiebeleid en zorgafspraken worden getoond.

Daarnaast kan er aanvullende informatie (cliënt en zorg gerelateerde informatie) op het ANC Zorgcommunicatieplatform worden getoond via het tabblad PlanCare. Bij een alarmmelding kan men op het ANC Zorgcommunicatieplatform direct inzicht krijgen in de cliëntgegevens welke door PlanCare beschikbaar worden gesteld.

Meer informatie: https://www.deheermedicom.nl/Nieuws/Verdere-Integratie-ANC-Zorgcommunicatieplatform-en-PlanCare-Dossier

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners