Alphatron Medical Systems B.V.
Stand: 01.B010
Vanwege de vergrijzing van de Nederlandse bevolking en de toenemende administratieve druk op de zorg, wordt het steeds belangrijker om blindelings te kunnen vertrouwen op digitale systemen binnen zorginstellingen. Deze systemen dienen werkprocessen binnen de zorg te vereenvoudigen en te verbeteren. Niets is namelijk frustrerender dan dat je blaakt van ambitie maar dat de technologie niet meewerkt.

Alphatron Medical biedt daarom ‘medische workware’ waarmee zorgprofessionals soepel en prettig kunnen werken in het complete zorgproces. Die integrale aanpak maakt ons een unieke speler die daadwerkelijk flow in de zorg creëert. Onze specialisten ontwikkelen daarvoor samen met opdrachtgevers complete oplossingen door slimme toepassing en integratie van hard- en software. Van medische werkplekken en het mobiele zorgstation AMiS tot aan routine cardiodiagnostiek en de Healthcare Content Managementsystemen van JiveX en Mach7.

Veel Nederlandse ziekenhuizen schakelen ons inmiddels in en kiezen daarmee voor een partner op de lange termijn die hun flow kan optimaliseren. Alphatron Medical is de bondgenoot die hen met visie en creativiteit door bestaande en nieuwe technische mogelijkheden loodst. De partij die begrijpt dat hun gereedschap efficiënt, veilig en betrouwbaar moet zijn om lekker te kunnen werken. Dat is Alphatron Medical. Wij brengen flow in de zorg. 

Contact

Fairoaksbaan 192
3045 AS
Rotterdam Nederland
+31 88 5506200
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Your best friend in healthcare
Dé multifunctionele intelligente zorgwerkplek... voor nu en in de toekomst! AMiS - Alphatron Mobile intelligent careStation - is een innovatief concept op het gebied van Mobile Point-of-Care. AMiS is het antwoord op de sterk toenemende vraag naar geïntegreerde, multifunctionele mobiele zorgwerkplekken die de efficiency van de zorgverlener rondom de patiënt vergroten. 

AMiS gaat verder dan de zogenaamde “COW" (Computer op Wielen) waarbij het accent op het mobiel maken van een computer lag. AMiS is ontwikkeld voor de zorgverlener. Alle benodigde technologie om veilig, hygiënisch en mobiel te kunnen werken is standaard aanwezig. De vormgeving, ergonomie en functionele aspecten van AMiS zijn belangrijke aspecten bij het bevorderen van de efficiëntie en het gebruiksgemak van de zorgverlener!

Medicatieveiligheid
De unieke medicatiebox zorgt voor een gecontroleerde en precieze toediening van medicatie volgens het 'closed-loop' principe.

Medicatielogistiek
Voor elke situatie in het ziekenhuis of verpleeghuis biedt AMiS een eigen oplossing. Van individueel ladetransport tot ergonomisch afkoppelbare medicatiemodules, welke gekoppeld van- en naar de apotheek getransporteerd kunnen worden.

Meer weten over mobiele zorgwerkplekken? Kijk dan op onze website: www.alphatronmedical.com/mobiele-zorgwerkplek.html

Alphatron Medical biedt diverse uiteenlopende PDMS-oplossingen voor de OK, verkoever, IC, CCU en SEH.

Medische ICT-Hardware
Aspecten als medische veiligheid, hygiëne en betrouwbaarheid zijn onlosmakelijk verbonden met de productgroep medische ICT-hardware. Onderscheidend is de keuze die wij voor u hebben gemaakt in het aanbod aan merken en modellen. Onze flexibiliteit en betrouwbaarheid van leveren en de jarenlange betrouwbare service zijn niet alleen uw, maar ook onze selectiecriteria voor ons aanbod ICT-producten.

 • All-in-one computers
 • Medische Monitoren
 • Muizen en toetsenborden
 • Scanners
 • Tablets

Medische draagsystemen
Hoge kwaliteit, veelzijdig, innovatief en speciaal ontworpen voor de zorg!  Dat zijn de belangrijkste kenmerken voor de montagesystemen die Alphatron levert. Of nu gaat om mobiele oplossingen of vaste systemen.  Voor elk systeem geldt dat ze enorm veelzijdig zijn en helemaal naar uw wensen op te bouwen zijn. Door onze jarenlange samenwerking met zowel de fabrikanten als de zorginstellingen kunnen wij het perfecte montagesysteem samenstellen, afgestemd op de omgeving, toepassing en gebruiker!

 • Wandsystemen
 • Pendenlsystemen
 • C-Motion
 • Statieven en apparatenwagens

Meer weten over klinische werkplekken, medische ICT-Hardware en medische draagsystemen? Kijk dan op onze website: www.alphatronmedical.com/klinische-werkplekken.html

De digitale wereld stelt hoge eisen aan gezondheidszorg, zowel vanuit medisch als vanuit economisch oogpunt. Om die reden hebben we bij Alphatron onszelf het doel gesteld om IT-oplossingen te bieden die flow brengen in de zorg en zo de patiëntenzorg verbeteren, óók op het gebied van beeldmanagement.

Onze oplossingen voor beeldmanagement kunnen zowel op afdelings-, ziekenhuisbreed- of regionaal niveau ingezet kunnen worden. Voor een goede dienstverlening is het van belang dat hierbij de producten en service optimaal op elkaar afgestemd zijn. Om dit te bereiken werken we met wereldwijd gerenommeerde oplossingen en hebben we een eigen team aan consultants en technici.

Onze oplossingen zijn Vendor Neutraal en gebaseerd op (IHE) standaarden. Alleen op deze transparante manier is men verzekerd van toekomst vaste oplossing en is innovatie op lange termijn geborgd. Kosten efficiënt met een verbetering van de patiëntenzorg.

Onze oplossingen:
 • Vendor Neutral Archive (VNA)
 • PACS
 • Viewers
 • Video Content Manager
 • Workflow Management

Meer weten over Healthcare Content Management? Kijk dan op onze website: www.alphatronmedical.com/beeldmanagement.html

Uitwisseling van gegevens voor second opinions, verwijzingen en ziekenhuisopnamen is een routinetaak in een medisch centrum of ziekenhuis. Om gegevensoverdracht van afbeeldingen te synchroniseren en klinisch te beoordelen, biedt JiveX moderne telegeneeskunde en multi-site PACS oplossingen. Deze zijn ontworpen voor regelmatige overdracht van grote hoeveelheden gegevens die veilig en eenvoudig te beheren zijn. Op deze manier faciliteert Alphatron een soepele samenwerking in de gezondheidszorg en maakt het zo de weg vrij voor de best mogelijke zorg.

Onze oplossingen:
 • XDS
 • XDM Dicom Mail
 • XDM Netwerk Nederland
 • EPD Portaalintegratie

Meer weten over uitwisseling? Kijk dan op onze website: www.alphatronmedical.com/uitwisseling.html

Is digitalisering van diagnostiek ook bij u een thema?
Ontbreekt een optimale workflow en is het inscannen van geprinte onderzoeken nog dagelijks werk?Alphatron Medical zorgt voor flow, óók in diagnostiek.

Custo diagnostic suite is het platform waarmee cardiopulmonale onderzoeken eenvoudig volledig digitaal worden uitgevoerd, verwerkt en opgeslagen. Via een barcodescan of werklijst wordt het onderzoek gestart en is het direct beschikbaar in het EPD of VNA. Data-uitwisseling met ziekenhuis informatiesystemen is gebaseerd op erkende standaarden als DICOM, HL7 en IHE. Beoordelen en archiveren doet u in de door u gewenste omgeving op een eenvoudige, veilige en efficiënte wijze.

Onze oplossingen:
 • Mobiele diagnostiek
 • Diagnostic suite
 • Rust/Stess ECG
 • Holter
 • Draadloze holter
 • ABPM
 • Spirometrie
 • Glucosemeting

Meer weten over onze diagnostische oplossingen? Kijk dan op onze website: www.alphatronmedical.com/diagnostiek.html

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners