Aurora Innovation B.V.
Stand: 10.A022
Aurora Innovation ondersteunt organisaties, stichtingen en praktijken met een ongekend flexibele communicatie-oplossing, die naar wens ingericht kan worden met terugbellen, wachtrijen en menuselecties.
Aurora teleQ biedt klanten het middel om optimale klantenservice te kunnen bieden, altijd bereikbaar te zijn, een prettige werkomgeving te creëren en inzicht te krijgen in het volledige bel-proces. 
Aurora Innovation werd opgericht in 1996 in Uppsala, Zweden. Momenteel hebben we een omzet van ca. € 9 miljoen. We hebben meer dan 70 medewerkers die werkzaam zijn in de ontwikkeling, verkoop, marketing en klantenservice in onze kantoren in Zweden, Finland, Nederland, Portugal en Spanje. 
Onze klanten met duizenden gebruikers ( > 3 000 cloud-gebaseerde installaties) bevinden zich in heel Europa en werken actief met ons samen om onze markt uit te breiden.Doordat Aurora teleQ volledig in eigen beheer wordt ontwikkeld kunnen wij anticiperen op vragen uit de markt en ervaringen van onze klanten. 
Flexibiliteit, bereikbaarheid en klantvriendelijkheid, zowel voor onze klanten als voor die van u!

Contact

Geestbrugkade 32
2281 CX
Rijswijk Nederland
+31 70 8080700
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Aurora teleQ

Aurora teleQ is een geavanceerd telefoonsysteem waarmee uw organisatie altijd bereikbaar is. Uw klanten krijgen ongeacht het tijdstip waarop zij bellen, een duidelijke melding over de status van hun gesprek. Zij krijgen op een interactieve manier antwoord en hoeven, afhankelijk van de gekozen Aurora teleQ modules, niet (of niet lang) in een wachtrij te staan, wat een belangrijk verschil maakt in de klantbeleving. Het is voorafgaand aan gesprek mogelijk de klantgegevens in te kijken, waardoor uw medewerker het gesprek persoonlijk kan maken en de beste service kan bieden. De duidelijkheid van het proces en het servicegerichte persoonlijke contact zorgen ervoor dat u geen klanten meer verliest en/of boze klanten aan de lijn krijgt.
Voordelen Aurora teleQ 
U kunt eersteklas klantenservice bieden die de service van uw concurrenten overtreft.
U bent niet afhankelijk van een telefooncentrale, Aurora teleQ en de losse modules staan in de Cloud.
U betaalt enkel voor de modules die u nodig heeft. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw telefoonsysteem moet zijn. 
Aurora teleQ zorgt ervoor dat iedereen die belt u ook daadwerkelijk bereikt. Tevreden klanten genereren meer omzet voor uw bedrijf. 
Al het telefoonverkeer is meetbaar. Met deze informatie kunt u uw telefoonverkeer stroomlijnen en optimaliseren. Desgewenst kunt u de dag tot in het kleinste detail inplannen. 
Wij zijn expert in het zo optimaal mogelijk inrichten van uw telefoonsysteem, bij (zeer) grote organisaties, maar ook bij een kleine organisatie waar geen budget is voor een volledige telefoonbezetting. 
Onze experts verzorgen de installatie, de uitrol en het up-to-date houden van uw telefoonsysteem. Hierdoor is het beheer gereduceerd tot enkele minuten per week/maand, wanneer u de managementinformatie bekijkt of wanneer u uw bezetting wilt wijzigen. 
De gespreksduur kan met 30 procent worden verkort, zonder afbreuk te doen aan de service voor de klant 
Omdat Aurora teleQ klanten terugbelt, worden ook de kosten voor uw klanten verlaagd.

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners