Serviant B.V.
Stand: 11.B024
Serviant ontwikkelt doeltreffende en toegankelijke software voor zowel de formele als informele zorg

  • Live Chat voor veilige (anonieme) hulpverlening en online contact met websitebezoekers 
  • Online vragenlijsten voor testen, diagnositek, ROM en cliënttevredenheid 
  • eHealth platform voor online contact, lesmodules en dossierinzage voor cliënten 
  • eLearning, de flexibele online leer- en trainingsomgeving voor medewerkers en vrijwilligers

Contact

Ridderpoort 38
2984 BG
Ridderkerk Nederland
+31 85 4867360
TwitterLinkedIn

Producten en diensten

Live Chat - Veilige (anonieme) chat gericht op online hulp

Direct contact met uw websitebezoekers 

Online contact is voor zorgorganisaties onmisbaar. Of het nu gaat om het kunnen stellen van een korte vraag of om een diepgaand inhoudelijk gesprek van mens tot mens. 

Het waarborgen van de privacy is dan essentieel. En als u echte anonimiteit wilt bieden? Dan voldoen e-mail, telefoon of webformulier niet. Hoe laat u uw doelgroep op een voor hen passende manier contact met uw organisatie opnemen? 

Met Serviant Live Chat bent u verzekerd van veilige, optimale online bereikbaarheid. Ideaal inzetbaar voor bijvoorbeeld de servicedesk van uw zorgorganisatie, of voor chatcoaches in de ondersteuning van cliënten.

eHealth - Online contact, lesmodules en dossierinzage

Totaaloplossing voor online zorg 

U zet Serviant eHealth in als u op zoek bent naar het perfecte evenwicht tussen online hulpverlening en persoonlijk contact. Het biedt cliënt en eCoach een veilige omgeving voor online contact. Dat begint met het sturen van berichten. 

Daarnaast kan uw organisatie via het eenvoudige Content Management Systeem eigen content ontwikkelen en aanbieden. Dat betekent dat u uw trainingen, lessen, opdrachten, (ROM) vragenlijsten en dagboeken online beschikbaar kunt maken. Uw cliënten kunnen hier in Serviant eHealth zelfstandig of juist onder begeleiding van een eCoach mee aan de slag. Op mobiel, tablet of pc. 

Samen met de slimme ECD-integraties is Serviant eHealth daarom een krachtige totaaloplossing voor alle organisaties die invulling willen geven aan online zorg.

Online Vragenlijsten & ROM - Testen, diagnostiek en cliënttevredenheid

Meten is weten 

Het meten van voortgang en effectiviteit van de door u geleverde zorg is een belangrijke reden om vragenlijsten in te zetten. Maar waar maakt u in uw organisatie nog meer gebruik van vragenlijsten? Bij de intake of tijdens uitgebreide diagnostiek, tijdens voortgangsmetingen of cliënttevredenheidsonderzoek? Voor al deze doelen biedt Serviant Online Vragenlijsten een oplossing. 

Met de belangrijkste standaard vragenlijsten beschikbaar en de flexibel in te richten resultaatpagina’s bieden we het inzicht waar het uiteindelijk om te doen is. Voor de cliënt, de professional en de organisatie. 

Voor vrijgevestigden in de GGZ bieden we, in combinatie met ECD –leveranciers, een totaaloplossing voor ROM. Inclusief de aanlevering aan SBG via InfinitCare.

eLearning - Flexibele, online leeromgeving voor medewerkers

Doelgericht leren op maat

Is uw organisatie een lerende organisatie? Juist in de zorg moeten uw medewerkers of vrijwilligers voortdurend in staat zijn om in te spelen op de veranderende omgeving. Scholing en ontwikkeling zijn dan onmisbaar. 

Met Serviant eLearning heeft u daar een krachtige en flexibele oplossing voor. Elke organisatie ontwikkelt eenvoudig met het gebruiksvriendelijke Content Management Systeem de eigen gewenste lesinhoud. Serviant eLearning ondersteunt zelfstandig leren, maar ook leren onder begeleiding van een eCoach. U helpt zo de deelnemers om hun persoonlijke leerdoelen te halen. eLearning past ook prima in een blended leertraject, waarbij de deelnemer online lessen volgt en dit afgewisseld wordt met groepsbijeenkomsten.

Serviant eLearning is zorggericht, functioneel, flexibel en op maat voor elke organisatie.

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners