Conview Care
Stand: 01.A061

Conview Care is een unieke domotica-oplossing voor de zorg. De oplossing is volledig merkonafhankelijk én staat geheel ten dienste van het zorgproces. Het uitgangspunt van deze oplossing is de zorg, niet de techniek. Veel zorgorganisaties worstelen met de vraag hoe zij het zorgproces kunnen verbeteren. De sleutel is simpel: gebruik technologie die past bij je zorgproces, gebaseerd op je zorgvisie. ‘Vitale zorg, flexibele technologie’ is daarom ons motto.” De waarde van dit concept bewijst zich in de praktijk. Diverse zorgorganisaties werken met Conview Care en hebben hun zorgproces veranderd. En met resultaat! Leefcirkels, smart sensors, zorgalarmering en persoonsbeveiliging zorgen voor meer veiligheid, efficiëntere zorg en meer kwaliteit van leven voor cliënten.

Ook ervaren hoe merkonafhankelijke zorgdomotica werkt? Kom langs op de stand van Conview Care. Kijk ook op www.conviewcare.nl

Contact

Albert Plesmanstraat 38
3772 MN
Barneveld Nederland
0342-425151
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Smart Sensor App

Conview Care staat voor: ‘Zien, begrijpen, gebruiken’. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop in onze zorgdomotica oplossingen. Om deze reden zijn we vijf jaar geleden gestart met de Smart Sensor applicatie. De smart sensor biedt veilige vrijheid op de eigen kamer van de cliënt. Een aantal functionaliteiten zijn: uit bed detectie, geluidsdetectie en kamer verlaten functionaliteit. Daarnaast kunnen zorgprofessionals in de nacht een virtuele controle ronde uitvoeren. Belangrijk aan deze applicatie is dat zorgprofessionals zelf gemakkelijk de instellingen van de sensoren kunnen wijzigen. Nieuwe functionaliteiten die wij ontwikkelen in deze applicatie zijn: Zorgprofessionals kunnen zelf uit bed detectie instellen rondom het bed, ook als het bed verplaatst. Als cliënt kun je zelfstandig naar het toilet, wanneer je valt en niet binnen 15 minuten terug bent, wordt er automatisch een alarm gestuurd naar de zorgprofessional. De smart sensor detecteert dat een tweede bewoner ongewenst bij iemand op de slaapkamer komt. Deze applicatie ontwikkelen wij zelf.

Functionaliteiten:
 • In-/ uit bed detectie
 • Kamer verlaten detectie
 • Geluidsdetectie
 • Veilige toiletgang (cliënt binnen x tijd niet terug in bed, wordt er automatisch een alarm gemaakt).
 • Twee cliënten op een kamer detecteren (in ontwikkeling)
 • Valdetectie (in ontwikkeling)
 • Beeldverbinding
 • Spreek-/luisterverbinding

Wilt u meer informatie over de functionaliteiten van onze Smart Sensor App? Neem gerust als zorgorganisatie of systemintegrator vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via info@conviewcare.nl

Virtuele nachtronde

Virtuele ronde
Nachtrust voor uw cliënt, efficiëntie voor de zorgprofessional Het borgen van de nachtrust en -zorg. Daar draait het bij de virtuele ronde om. De ‘nachtronde’ wordt door de zorgprofessional met toegekende rechten, via een beeldscherm, doorlopen. De praktijk bewijst dat de virtuele ronde een positief effect heeft op de gesteldheid van cliënten. Onderzocht wordt of er een causaal verband ligt tussen de toepassing en de afname van medicatiegebruik. Zeker is dat de cliënt ongestoord slaapt met een betere nachtrust tot gevolg. Zorgprofessionals ervaren een vermindering van de werkdruk, vertaald in een effectieve tijdsbesteding en betere zorgverlening. Het is mogelijk om direct en gericht te reageren op een calamiteit.

Meer informatie? info@conviewcare.nl

Leefcirkels

Leefcirkels - Veilige bewegingsvrijheid voor uw cliënt.
Het creëren van leefcirkels met behulp van sensoren draagt bij aan het verlenen van fixatievrije zorg. Conview Care maakt meer bewegingsvrijheid voor de cliënt mogelijk. Een ‘leefcirkel’ is een afgebakend deel van de vertrouwde en herkenbare omgeving waarbinnen de bewoner zich vrij kan bewegen. Per cliënt wordt er bepaald tot welke mate van vrijheid geschikt en veilig is. Uit ervaring merken wij dat het vergroten van de leefomgeving van de cliënt zorgt voor rust op de afdeling. Cliënten genieten meer van het leven en het heeft een positief effect op de medicatie.

Wilt u meer informatie over leefcirkels? U kunt ons een email sturen op info@conviewcare.nl

Personenalarmering

Personenalarmering
Alarmeer een collega direct voor hulp in benarde situaties. De zorgprofessional kan direct collega’s alarmeren als hij/zij in een benarde situatie terechtkomt. Een alarm wordt gemaakt met de smartphone of een losse knop door de zorgprofessional. De alarmoproep bevat het type melding en de locatie van waaruit de melding wordt gemaakt.

Binnen en buiten
Zorgprofessionals kunnen zowel binnen als buiten alarmeren. De locatie wordt binnen bepaalt met wifi en bluetooth, buiten middels GPS. Zodra een zorgprofessional naar buiten stapt schakelt het systeem secuur over om altijd een nauwkeurige locatie te sturen.

Meer informatie? info@conviewcare.nl

Communicatie en alarmering

Communicatie - Eén smartphone voor alle communicatie, ook telefonie
De zorgprofessionals maken gebruik van 1 smartphone in plaats van een combinatie van een semafoon (de ‘pieper’), draadloze telefoon of andere meldingsapparaten. Via de smartphone kan de zorgprofessional de zorgfuncties vanuit Conview Care gebruiken en instellen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@conviewcare.nl

Actieve zorgalarmering

Deze vorm van alarmering ontstaat door een actieve handeling van de cliënt. Het type alarm en de locatie van het alarm wordt meegezonden. Het is hierna mogelijk om een spreek-/luisterverbinding op te bouwen of een beeldverbinding open te zeten naar de cliëntkamer. De cliënt kan alarm maken op een manier die aansluit bij de fysieke en verstandelijke mogelijkheden. Dit kan zijn via een pols-/halszender, door te roepen of voor mensen met een lichamelijke beperking op een manier die aansluit bij het lichamelijk vermogen.

Meer informatie? info@conviewcare.nl

Software Conview Care

Redundante software Conview Care
Wij leveren met Conview Care een centrale IT-infrastructuur met de hoogst mogelijke beschikbaarheid.
Met een High Availability oplossing realiseren wij:

 • Geen downtime bij updates.
 • Eén gecentraliseerd beheerplatform.
 • Hoogst mogelijke beschikbaarheid, geen downtime in het geval van serveruitval.
 • Single point of failures worden uitgesloten.
 • Centraal uitlezen van data, overkoepelend over de verschillende locaties. Hiermee kan de zorgorganisatie conclusies trekken over de werkprocessen tussen de verschillende locaties.

Meer informatie? info@conviewcare.nl

Merkonafhankelijk platform

Het hart van onze Conview Care-oplossing is het flexibele beheer platform. Met dit flexibele platform integreren wij de verschillende systemen en technieken met elkaar en maken het geheel gemakkelijk beheersbaar. Samen met de infrastructuur vormt het platform de basis van de totale systeemintegratie in het gebouw. De basis voor innovatie Met dit platform is het mogelijk te innoveren en nieuwe functionaliteiten te integreren in een bestaand zorgdomotica systeem. Denk aan het gebruik van slimme sensoren, personenalarmering met locatiebepaling zowel binnen als buiten en gebruik maken van ontwikkelingen zoals Deep Learning en Gezicht herkenning software.

Meer informatie? info@conviewcare.nl

Links

Hoofdmediapartner
Mediapartners