Dutch Health Hub Lab - Zorg & ICT 2021

Op Zorg & ICT 2021 konden bezoekers zich laten inspireren door de nieuwste innovaties rond zorg op afstand en digital health. Het lab was gevuld met onderstaande startende ondernemers die de bezoekers bevlogen meenamen in de zorg van de toekomst.

 

Cue2walk 

SMART CUEING voor mensen met Parkinson om een ‘Freeze of Gait’ te doorbreken. Dankzij ‘live’ gangbeeld-analyse met een wearable wordt automatisch een cue aangeboden alleen wanneer dat nodig is. 

 

Post-IC 

Winnaar Nationale Zorginnovatieprijs  

Een opname op de Intensive Care (IC) is een ingrijpende gebeurtenis voor patiënten en hun familieleden. Het verwerken van deze periode gaat gemakkelijker wanneer er tijdens de opname een dagboek wordt bijgehouden door de patiënt, familieleden en verpleegkundigen. 

 

Happi app 

Regie over je gezondheid 

Happi geeft patiënten kennis, gemak en vertrouwen in de omgang met hun chronische ziekte en gezondheid. Hierdoor zijn patiënten in staat Happi-er te leven. Happi is een alles-in-1 oplossing die kennis en data centraliseert in 1 app zodat het leven voor patiënten met een chronische aandoening een beetje makkelijker wordt. De app is ziekte- en patient specifiek en ontwikkeld door ervaren dokters in nauwe samenwerking met patienten(organisaties). Happi is momenteel beschikbaar voor patiënten met een Hiv-infectie (Happi Hiv), voor patiënten met een huid-aandoening (Happi Huid), voor patiënten met een bloedziekte (Happi Hematologie) en voor patiënten met een vetleverziekte (Happi Lever). 

 

Velicus 

Mixed Reality for Healthcare & Safety 

CPR+ stelt je in staat om efficiënter & vaker te trainen, waar en wanneer jij maar wilt. De HoloLens 2 headset legt een digitale laag over de werkelijkheid en creëert zo een immersieve, levensechte leerervaring. Hierin word je volledig begeleid, krijg je feedback en kun je zelfs een officieel Oranje Kruis certificaat behalen. 

 

Moovd 

Moving Therapy Forward 

Moovd biedt een unieke combinatie van Exposure en EMDR therapie aan op het Moovd SaaS platform. Hierop biedt Moovd hoogwaardige en professionele digitale trauma, angst en zelfredzaamheidstherapie, zonder tussenkomst van een therapeut. 

 

DreamDiVR 

Virtual Reality Zwemtherapie 

Met deze VR duikbril die echt onder water kan, wordt het mogelijk om in elk zwembad een tropische duik te nemen.
De bril opent de deur voor mensen met een tijdelijke of chronische beperking om op therapeutische basis rustgevende onderwaterwerelden te beleven. Er zijn diverse programma’s, gericht op kalmering of activatie.  

 

SARA Robotics 

Hét softwareplatform voor robotica, ontwikkeld voor en met de zorg 

SARA staat voor Sociale Autonome Robot Assistent. SARA is hét softwareplatform voor robotica, ontwikkeld voor en met zorginstellingen. SARA is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van bewoners in een zorgomgeving. Tevens kan SARA de werkdruk van de zorgprofessionals verlagen door ondersteuning de bieden bij het uitvoeren van hun dagelijkse zorgtaken. 

  

Genuscare 

Genus, de slimme fotolijst die verbindt en ontzorgt 

Hallo, ik ben Genus! Ik ben de slimme digitale fotolijst. Familie en vrienden kunnen via de Genus app foto’s met mij delen en beeldbellen.
Maar ik kan veel meer. Met mij kun je op afstand een oogje in het zeil houden. Ik monitor en alarmeer indien nodig middels de ingebouwde sensoren zoals beweging, gas, geluid, licht en temperatuur.
Wijkt het dagelijks ritme af van normaal? Dan ontvang jij een melding in de Genus app. Zo kun je direct even beeldbellen om te checken of alles oké is.
Ik ben Genus, de slimme fotolijst die verbindt en ontzorgt. 

 

LIMEG 

Uniek in beweging 

LIMEG (Leeftijd Is Maar Een Getal) maakt 360 graden fietsroutes, waarbij een gids je meeneemt door een stad. De video’s worden afgespeeld op een Virtual Reality bril, waardoor het lijkt alsof je echt aan het fietsen bent door de stad. Door middel van een gewone stoel en een trapsysteem kan iedereen op een veilige plek fietsen, terwijl het lijkt alsof je buiten aan het fietsen bent. 

 

Interactive Learning Rooms (Planetree &happy) 

Interactieve leerprogramma’s 

Met de Interactive Learning Rooms geven we zorgorganisaties de kans om te leren en innoveren door middel van spel. Dit interactieve leerprogramma traint organisaties om efficiënter, prettiger en mensgerichter te werken, met als resultaat een hogere zorgkwaliteit en een betere werkbalans. Dus kom zeker even naar onze stand, neem plaats in de woonkamer van Harm en kijk of jij tot de oplossing komt in deze unieke escape room! 

 

Tante Co 

Kort cyclische meten met als doel klein geluk! 

Tante Co benadert cliënttevredenheid op een heel nieuwe manier, die speciaal ontwikkeld is voor de zorg. Het is een nieuw, digitaal meetinstrument waarmee je op een laagdrempelige en visuele manier kan leren wat er speelt onder de bewoners en hierdoor hun leefomstandigheden en geluksgevoel direct kan verbeteren. Een methode die zorgt voor een natuurlijke aantrekkingskracht bij cliënten en waar medewerkers meteen iets mee kunnen, zonder dat het extra tijd kost. 

 

SyncVR Medical

Improving healthcare with XR 

 

Emma 

Nextgen telemonitoringplatform 

 

Tinybots 

Keep it Simple, make it Useful and be Meaningful 

 

VG Hackathon 

Samen innoveren heeft de toekomst