Artikel 14 February 2022

Zoektocht naar betrouwbaarheid van asset tracking

Asset tracking is een methode waarbij ziekenhuizen met behulp van technologie apparatuur traceren. Ondanks de voordelen, blijft het een uitdaging het gebruiksgemak en de operationele betrouwbaarheid te optimaliseren. Anders: de technologie is er, maar de afstemming op de specifieke zorgsituatie blijft achter.

Asset tracking oplossingen moeten voldoen aan een breed scala aan voorwaarden. In de eerste plaats dienen ze schaalbaar te zijn, waardoor ze makkelijk op meerdere afdelingen en vestigingen zijn in  te zetten voor verschillende apparatuur. Daarnaast is het van belang dat de tijdswinst en de kostenbesparingen die dit opleveren in een juiste balans zijn met de investering in de oplossing.

Vanzelfsprekend dient de kwaliteit van de oplossing hoog te zijn. Het proces in het ziekenhuis rekent er immers op dat de gegevens over de apparatuur kloppen, en dient er voldaan te worden aan de hoogste hygiënestandaarden.

Tot slot is het belangrijk dat de oplossing bruikbaar is in de verschillende specifieke zorgomgevingen, van de intensive care tot de kraamafdeling.

Hoewel veel zorgorganisaties bezig zijn met testen en pilots, is er nog geen grootschalige inzet van asset tracking. Hierdoor profiteren ziekenhuizen niet van de inzichten die dergelijke oplossingen bieden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting