Artikel 1 November 2021

Volop kennissessies tijdens komende Zorg & ICT

Digitale generatie aan het woord tijdens Zorg & ICT

Het innovatieklimaat voor digital health oplossingen staat op 3 november centraal tijdens de dagelijkse openingssessie van Zorg & ICT. Naast deze dagelijkse openingssessies zijn er drie dagen lang volop kennissessies om gratis bij te wonen.

Tafelgasten op 3 november zijn Constantijn Van Oranje-Nassau, Robbert Brouwer, Josefien Kursten van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Marit Tanke van Coöperatie VGZ. Het innovatieklimaat is de afgelopen maanden volop onderwerp van discussie geweest op de Dutch Health Hub.

Ook de andere dagen zijn er openingssessies over het thema van Zorg & ICT: ‘keep up the change’. Ruud Koolen, director Dutch Health Hub: “Er is werk aan de winkel in de zorg. Er zijn grote onderliggende problemen zoals het personeelstekort, de veranderende zorgvraag en de explosief stijgende kosten. Bij de oplossing van deze vraagstukken speelt ICT een cruciale rol.”

Audrey Wilschut, beursmanager  Zorg & ICT, is blij dat de beurs weer ‘in het echt’ kan doorgaan. “Het was mooi dat we er in mei in geslaagd zijn de Dutch Health Week online te laten plaatsvinden. Maar er gaat niets boven een evenement waar we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten, kennis kunnen opdoen en kunnen netwerken.”

Dutch Health Hub Academy

Op Zorg & ICT zijn naast zo’n zeventig exposanten zes theaters te vinden met uiteenlopende sessies. De Dutch Health Hub Academy vult er twee met een onafhankelijk kennisprogramma.

Na de dagelijkse openingssessies staan er de hele dag rondetafel-gesprekken en lezingen op het programma over actuele thema’s op het snijvlak van zorg en ict. Zo zijn er sessies over artificial intelligence, de toepassing van virtual reality, data en privacy, epd’s en interoperabiliteit. Sprekers zijn onder andere Pieter Jeekel, Dennis van Veghel, Iris de Vries, Maarten Steinbuch,  Masi Mohammadi en Conny Helder.

Dutch Health Hub Plein

Op het Dutch Health Hub plein bieden leveranciers en partners van Zorg & ICT een interessant programma met beurstours, presentaties, adviesgesprekken en pitches. Zo kom je per thema alle belangrijke ins en outs en actuele ontwikkelingen te weten. Dit gebeurt in samenwerking met M&I, D&A, Ai Coalitie, IHE en MedicalPhit.

Dutch Health Hub Lab

Het Dutch Health Hub Lab is gevuld met startende ondernemers die je meenemen in de zorg van de toekomst. Probeer de nieuwste VR toepassingen uit, maak kennis met zorgrobots, ontsnap uit de escaperoom of beantwoord de vragen van Tante Co.

Bron: Dutch Health Hub

Also interesting