Artikel 18 December 2020

Visma begeeft zich op domein geestelijke zorg

Met overname softwarebedrijf Khonraad uit Soest

De Noorse softwaregroep Visma heeft Khonraad Software Engineering gekocht. Dat is een leverancier van ict-diensten en software, gericht op de automatisering van werkstromen in de geestelijke gezondheids- en maatschappelijke zorg. Het bedrijf uit Soest/Zeist is opgericht door Toine Khonraad.

Khonraad zorgt ervoor dat belanghebbenden (lokale overheden, zorg en politie) in het sociale domein met de software tijdig en wettelijk conforme beslissingen kunnen nemen met betrekking tot de geestelijke gezondheid van personen. Daarbij gaat het onder andere om samenwerking in elektronische dossiers. Deelnemers zijn gemeentes, psychiatrische ziekenhuizen, politie en justitie en tal van maatschappelijke dienstverleners zoals de reclassering en de Bureaus voor Jeugdzorg.

In het kader van deze specifieke zorg gaat het om de uitvoering van de Wet verplichte ggz, de Wet zorg en dwang en de Wet tijdelijk huisverbod. Daarbij worden, als onderdeel van de beveiligde, elektronische dossiervoering formele beslissingen genomen, op schrift gesteld en gecommuniceerd. Beide diensten zijn voorzien van uitgebreide workflowmanagement-functies voor het bewaken van de procesvoortgang.

Visma beschouwt het portfolio van Khonraad als een aanvulling op het ict-overheidsaanbod in Nederland, met name rond de activiteiten van de onderdelen Visma Roxit en Visma Circle.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting