Artikel 4 May 2021

Uitreiking prestigieuze Prix Galien Awards

Prix Galien Awards - uitreiding tijdens de Dutch Health Week

Welke onderzoekers, nieuwe geneesmiddelen of medisch technologische ontwikkelingen zijn zo innovatief in de zorgsector dat zij een van de prestigieuze awards van de Prix Galien verdienen? De voorbereidingen voor de uitreiking op 18 mei a.s. tijdens de Dutch Health Week zijn in volle gang!

Uitreiking in een ander jasje

De uitreiking van de Prix Galien Awards verloopt dit jaar anders dan anders. Het bekendmaken van de winnaars en de uitreiking van de awards vindt in beperkte kring fysiek plaats. Een groter publiek kan het evenement online achter een BIG-registratie volgen. Welke producten en/of researchers gaan met een award en de eer strijken? Lees in het Prix Galien Magazine alvast alles over de mogelijke kanshebbers.

Extra veel Prix Galien Awards

Dit jaar worden meer onderzoekers, geneesmiddelen en medisch technologische ontwikkelingen met een award bekroond dan gebruikelijk.

De Pharmaceutical Award wordt toegekend aan het meest innovatieve en/of betekenisvolle middel dat in het voorgaande jaar is geïntroduceerd. De Research Award is bestemd voor een jonge wetenschapper of groep wetenschappers die baanbrekend werk heeft verricht. Daarnaast is er de MedTech Innovation Award, waarmee een aantoonbaar waardevolle innovatie in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener wordt beloond.

Met de race om een probaat middel tegen het SARS-CoV-2-virus te vinden, zijn er veel potentiële kandidaten bijgekomen die meedingen naar het predicaat innovatief en/of betekenisvol. Daarom wordt dit jaar eenmalig de Prix Galien Excellence COVID-19 Award uitgereikt aan het meest waardevolle initiatief dat zich inspant ter bestrijding van het corona-virus.

Jury van de Prix Galien

De onafhankelijke vakjury van de Prix Galien bestaat uit wetenschappers uit diverse farmaceutische en medische disciplines en vertegenwoordigers van (overheids)instellingen. Zij hebben allen ruime expertise op de te beoordelen disciplines en bepalen de winnaars.

Programma

Ben je BIG-geregistreerd en wil je de feestelijke uitreiking van de Prix Galien Awards op 18 mei online volgen? Meld je dan hier aan.

19:00 uur          Opening en welkom

19:10 uur          Research Award

(Prof dr. Ton de Boer, jurylid Prix Galien Research Award; prof. dr. Koos Burggraaf, juryvoorzitter Prix Galien Research & Pharmaceutical Award )

19:25 uur          MedTech Innovation Award

(Prof. dr. Marlies Schijven, juryvoorzitter Prix Galien MedTech Innovation Award)

19:40 uur          Pharmaceutical Award 2020 en 2021

(Prof. dr. Koos Burggraaf, juryvoorzitter Prix Galien Pharmaceutical – / Prix Galien Research Award)

20:05 uur          Excellence COVID-19 Award

(Prof. dr. Andy Hoepelmans, jurylid Prix Galien Pharmaceutical – / Prix Galien Research Award; prof. dr. Koos Burggraaf juryvoorzitter Prix Galien Research & Pharmaceutical Award;

(Prof. dr. Marlies Schijven, juryvoorzitter Prix Galien MedTech Innovation Award)

20:30 uur              Afsluiting

Also interesting