Artikel 4 June 2021

Miljoenen euro’s voor ai, zorg en synthetische data

Computable-overzicht tech-investeringen week 22

Een investering van 17,5 miljoen euro voor microscopische controleapparatuur voor chipmakers, Adyen-oprichters die miljoenen steken in ai voor transactie-monitoring, groeigeld voor een trainingplatform voor chirurgen en kapitaal voor een startup in synthetische data. Deze week werden er weer flinke investeringen in techbedrijven gemeld. Computable zet er een aantal op een rij.

Maker van microscopische meetapparatuur voor de chipindustrie, Nearfield Instruments (NFI) uit Rotterdam, krijgt een investering van 17,5 miljoen euro. Dat geld komt van de Nederlandse investeerder Invest-NL  (10,5 miljoen) en investeerder Innovation Industries (7 miljoen euro) dat ook in de eerste ronde investeerde in het Rotterdamse bedrijf.

NFI ontwikkelt apparatuur die chimpakers gebruiken om mogelijke productiefouten in chips op te sporen. Het bedrijf beschikt over een speciale technologie waarmee op nanoschaal en driedimensionaal (3D) de structuur van de halfgeleiders kan worden gecontroleerd. Dat gebeurt ‘zeer accuraat en op hoge snelheid’, aldus de aanbieder. ‘Nu controleren chipmakers de semiconductor-wafers meestal alleen in 2D’, voegt een woordvoerder toe.

Met de investering hoopt NFI de samenwerking met klanten uit te breiden, technologie door te ontwikkelen en toptalent aan te trekken. Zo moet het bedrijf verder uitbreiden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting