Artikel 20 April 2021

Investeerder Keensight koopt meerderheid in RAM-IT

RAM Infotechnology (RAM-IT), aanbieder van clouddiensten voor de (gezondheids)zorg, maakt zich op voor een versnelde groei. Keensight Capital, een Frans-Engelse tech- en zorginvesteerder, neemt een strategisch meerderheidsbelang in het Utrechtse bedrijf.

Dit stelt RAM-IT in staat zijn positie op gebied van beheerde diensten verder uit te bouwen. Op termijn wil men ook naar het buitenland. Met het oog op de digitale transformatie in de zorg zijn investeringen, innovatie en schaal nodig. Het managementteam van RAM-IT bestaande uit Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, blijft actief betrokken bij RAM-IT.   

Steeds meer zorginstellingen besteden het beheer over hun it uit. Hierdoor lukt het RAM-IT gemiddeld met 20 procent per jaar te groeien. Dit jaar wordt een omzet van 45 miljoen euro verwacht. Het in 1993 opgerichte bedrijf richt zich met een kleine driehonderd medewerkers op zorginstellingen zoals verpleeghuizen, gespecialiseerde klinieken, zorgcentra, GGZ-instellingen en ziekenhuizen. Met meer dan tweehonderd klanten claimt RAM-IT marktleider te zijn bij clouddiensten voor de zorg. 

Keensight Capital brengt behalve kapitaal ook kennis van technologie en zorg in. Ook gaat de investeerder voor slagkracht zorgen. Men richt zich op bedrijven met een groot groeipotentieel en een omzet tussen  de tien miljoen en driehonderd miljoen euro. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting