Artikel 19 January 2021

Gezond mailen

Ziekenhuis Gelderse Vallei AVG-proof dankzij Zivver

Voordat een mailbericht het ziekenhuis mag verlaten, zijn er tal van groene vinkjes gezet. Daar weet Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede alles van. De zorginstelling mailt sinds september AVG-proof, met dank aan de technologie van Zivver, een Amsterdamse leverancier van versleutelde mailoplossingen.

Mailen met Zivver levert een handvol voordelen op. Bijvoorbeeld veiligheid. Zo moeten zorgverleners voldoen aan de norm voor veilige communicatie van gezondheidsinformatie (de zogenoemde NTA 7516). Ten tweede gemak, omdat met Zivver rechtstreeks is te mailen vanuit Outlook. Uitwijken naar offline-communicatie of afzonderlijke portalen is niet meer nodig. Daarnaast kleeft aan het mailen volgens genoemde norm  nog een voordeel, te weten interoperabiliteit. Dit betekent dat e-mails rechtstreeks zijn af te leveren in de mailbox van de ontvanger, zonder uitvoer van de aanvullende ontvangerscontrole.

Omgekeerd kunnen zorgverleners mail direct in de mailbox ontvangen, zonder in te hoeven loggen in portalen of aanvullende authenticatie toe te passen. Dit geldt overigens alleen als beide organisaties voldoen aan de NTA 7516. Ontbreekt die voorwaarde, volgt een twee-staps-authenticatie.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting