Artikel 10 December 2021

Gelderse Vallei kiest Nexus als nieuwe epd-omgeving

Ziekenhuis Gelderse Vallei uit Ede is in zee gegaan met Nexus Nederland als nieuwe leverancier van het elektronisch patiëntendossier (epd). In het kielzog van het huidige epd van Neozis worden nog tal van aanpalende applicaties vervangen, zoals diagnostische software, ok- en ic-systemen, radiologiesoftware en archief- en documentmanagementsysteem. Het ziekenhuis gebruikt al het ziekenhuisinformatiesysteem (zis) van Nexus.

Gelderse Vallei, dat ruim 2.600 medewerkers telt, noemt de keuze voor het epd van Nexus een belangrijke stap naar verdere digitalisering, zorginnovatie en ketensamenwerking. Door een productsuite van één leverancier te gebruiken in plaats van een waaier aan systemen, wil het ziekenhuis het zorgtraject van een patiënt efficiënter laten verlopen. ‘Dit gaat verder dan alleen het ziekenhuis. Dergelijke trajecten moeten voor patiënt en zorgaanbieders één harmonisch geheel vormen in plaats van een statische opvolging van stappen’, aldus het hospitaal.

De nieuwe epd-omgeving moet ook zorg-op-afstand en data-uitwisseling binnen het regionale zorgnetwerk ondersteunen. Door de open connectiviteit van het Nexus-epd is het voor het ziekenhuis mogelijk andere applicaties te koppelen of volledig te integreren, indien nodig.

Het ziekenhuis werkt al jarenlang met het Norma-epd van Neozis. Dat wordt nu vervangen door dat van Nexus. Het implementatietraject is inmiddels aangevangen en beslaat de volledige epd-suite, die gefaseerd wordt ingevoerd. Naast het patiëntendossier worden diverse andere aanpalende systemen vervangen (zie kader). Ook gaat Gelderse Vallei de Nexus Health Cloud voor digitale gegevensuitwisseling in gebruik nemen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting