Artikel 6 October 2021

‘Geef publiek toegang tot veilige wifi’

Forum Standaardisatie roept (semi-)publieke instellingen zoals gemeenten en bibliotheken op tot het veilig aanbieden van wifi voor gasten. Het onafhankelijke adviesorgaan vindt een verplicht gebruik van wpa2-enterprise te ver gaan.

Het Forum legt het dringend verzoek van de Stichting Privacy First en Publicroam (de commerciële dienst voor veilig en gebruiksvriendelijk gast-wifi) naast zich neer om die veilige standaard voor toegang tot gast-wifi te verplichten. Paul Korremans, voorzitter van Privacy First, is teleurgesteld dat het adviesorgaan van de overheid afziet van verplichtstelling. Volgens hem was het beter geweest als gemeenten en andere overheden een stok achter de deur hadden gehad. Nu kan elke organisatie zelf bepalen of en wanneer maatregelen worden genomen. Volgens Korremans zijn de openbare wifi-netwerken in sommige bibliotheken en andere openbare gebouwen zo lek als een mandje.

Positief is dat er nu een duidelijk advies ligt. Het Forum Standaardisatie heeft zijn voorkeur uitgesproken voor het gebruik van de standaard wpa2-enterprise. Deze standaard is verplicht voor wifi-toegang voor ambtenaren. Ook in het bedrijfsleven en het onderwijs wordt deze al veel toegepast.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting