Artikel 3 February 2021

Enovation neemt zorgappbouwer Boomerweb over

Communicatiespecialist Enovation neemt met steun van investeerder Main Capital e-zorgspecialist Boomerweb over. Deze strategische overname vergroot Enovations vermogen om zorg op afstand te ondersteunen. De producten van beide bedrijven passen goed bij elkaar.

Jeroen van Rijswijk, baas van Enovation, ziet de mobiele apps van Boomerweb als een mooie aanvulling. Ze versterken Enovations communicatie-oplossingen voor de gezondheidszorg. Volgens Van Rijswijk stijgt de behoefte in de markt aan geïntegreerde ehealth-toepassingen.  

Volgens Willem Hendrik Gispen, directeur Boomerweb, worden zijn mobiele zorgoplossingen door de overname beter ingebed in het ict-zorglandschap van de klanten. Het bedrijf uit Veenendaal heeft apps voor onder meer medicatieveiligheid, beeldschermzorg en wondzorg. Tot de gebruikers behoren zorgmedewerkers,  apothekers, huisartsen, specialisten en patiënten. Boomerweb kan als onderdeel van Enovation ook internationaal zijn vleugels uitslaan. Enovation heeft ruim 250 medewerkers in tien kantoren.  

Het informatie-uitwisselingsplatform dat Enovation heeft ontwikkeld, is ook elders in Europa bruikbaar. Het bedrijf met hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel wil uitgroeien tot een toonaangevende software-as-a-service (saas)-leverancier voor de Noordwest-Europese (gezondheids)zorg. Enovation nam vorig jaar Multisignaal (verwijsindex) over. Eerder versterkte het Zuid-Hollandse bedrijf zich met Meddex (data-uitwisseling), Verklizan (connected healthcare) en Point (zorgcommunicatie). Investeerder Main Capital stapte medio 2018 in het bedrijf.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting