Artikel 4 February 2021

Aanpassingen CoronaMelder mét pauzefunctie

De nieuwe richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) voor het testen op corona zijn opgenomen in de CoronaMelder. Dit betekent dat er nieuwe instructies zijn voor de gebruikers als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus. In de nieuwste versie van app is het bovendien mogelijk te pauzeren, laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) weten.

De nieuwe RIVM-richtlijnen zijn een reactie op de komst van besmettelijkere varianten van het coronavirus vanuit onder andere Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. Het doel is besmette personen sneller op te sporen.

Een gebruiker van CoronaMelder kan zich voortaan direct laten testen als hij of zij in de app een melding krijgt in de buurt te zijn geweest van iemand met het coronavirus. De gebruiker hoeft dus niet te wachten tot vijf dagen na het laatste contact met de betreffende persoon, zoals tot nu toe het geval was.

De nieuwe richtlijnen zijn per direct opgenomen in CoronaMelder; hiervoor hoeft een gebruiker geen update uit te voeren. In de melding dat de gebruiker in de buurt is geweest van iemand met het coronavirus, krijgt de gebruiker concrete aanwijzingen wat te doen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Also interesting