Digitale Zorgtransformatie
Een digitale transformatie is niet enkel een technische traject. Een belangrijk onderdeel is de menselijke factor. Bij innovatie in de zorg gaat het niet alleen om de technieken voor een betere behandeling, juist het sociale aspect speelt hierbij een belangrijke rol. De mens centraal stellen en hen betrekken bij de behandeling. ‘Goede zorg maak je samen’, geldt als uitgangspunt voor innovatie in de zorg.

Welke stappen zet uw zorginstelling in de digitale transformatie? Of u nu net begint, al aardig op weg bent of inmiddels op hoog niveau meedoet, digitale transformatie is een oneindig proces waarbij elke organisatie zich kan verbeteren. Hoe? Daar kunnen de volgende sessies wellicht bij helpen.

Een klein ziekenhuis met grote digitale ambities

wo 18 april | 14:00 - 14:45
Hoe patient empowerment, positieve gezondheid en digitale innovaties samenkomen. Hoe we tijdens de implementatie van Epic tot het inzicht kwamen dat de go live niet het doel is, maar slechts het begin van de reis. Slagvaardigheid wordt steeds meer een sleutel tot succes, daarom spelen de kleinere ziekenhuizen een belangrijke rol bij innovatie.
Lees verder >>
 
Jan Voorburg, Raad van Bestuur, St. Jansdal

Inspiratiesessie disruptie in de zorg

do 19 april | 11:00 - 11:45
Disruptie is een verontrustende realiteit voor het bedrijfsleven! Bestaande markten staan op hun kop door kleine start-ups en grote technologiebedrijven met hun extreem betere producten en diensten. Op basis van zijn jarenlange ervaring in eHealth, als in het begeleiden van Disrupt Your Own Business workshops voor top 100 bedrijven van Nederland, toont Wouter Wolters dat disruptie ook in de zorg realiteit is. Deze inspiratiesessie toont u concrete praktijkvoorbeelden van disruptie in de zorg, hoe dit aangepakt is en hoe u dit zelf kunt toepassen.
Lees verder >>
 
Wouter Wolters, strateeg digitale zorginnovatie, Buro Wisselstroom

Mini-sprint: succesvol innoveren op eigen kracht i.s.m. U CREATE

do 19 april | 14:00 - 15:30
Disruptie is bedreigend, maar welkom als je het zelf veroorzaakt. Startups hebben die naam en worden daarom door veel bestaande bedrijven opgehemeld en doodgeknuffeld. Maar hoe maakbaar is startupsucces eigenlijk? U CREATE nodigt innovatie- en designbureau Greenberry uit voor een workshop Succesvol Innoveren op eigen kracht. Innovatie-expert Jan Willem van Beek neemt je mee in de praktische alles-in-een innovatiemethode uit zijn boek 'Voorbij de startup mania'. Ook ga je gezamenlijk aan de slag. In groepen werk je ideeën uit tot concrete oplossingen en een prototype. Aan het eind van deze sessie ga je naar huis met inspiratie en kennis over hoe je op kleine schaal kunt innoveren.
Lees verder >>
 
Jan-Willem van Beek, Founder & Strategy Director Greenberry

Meer sessies:

Hoofdmediapartner
Mediapartners