Connected Health

Regie op zorg is pas succesvol wanneer informatie ook daadwerkelijk op het juiste moment in de juiste handen is. Activiteiten die de zorg versimpelen en efficiënter inrichten, maken het voor de ICT-afdeling complexer. Applicaties, sensoren en andere zelfmanagement tools moeten daarom ‘connected’ zijn. Niet alleen met elkaar en de patiënt, maar ook met de bijbehorende zorginstelling. Het gaat erom met ICT mensen en informatie aan elkaar te verbinden om zo een compleet beeld te krijgen van de gezondheid van een patiënt.

Bezoek seminars, exposanten en hoor van verschillende sprekers alles over het verbinden van informatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle activiteiten rondom Connected Health tijdens Zorg & ICT 2018.

VIPP, een uitdagend programma om realistische stappen te zetten

di 17 april | do 19 april | 11:00 - 11:45
Door het VIPP-programma kunnen ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen in drie jaar (2017 - 2019) extra stappen zetten om de patiënt toegang te geven tot de eigen medische gegevens. Zo wordt het voor de patiënt een stuk gemakkelijker om informatie van het ziekenhuis te raadplegen. Denk aan lab- of andere onderzoeksuitslagen, specialistenbrieven en medicatiegegevens. VIPP sluit aan op bestaande landelijke standaarden en zorgt voor de implementatie daarvan. Dat betekent dat er in dit programma geen nieuwe standaarden worden ontwikkeld maar dat wordt aangesloten bij landelijke standaarden. In de sessie zal worden ingegaan op actualiteiten en de VIPP-doelstellingen, de relatie met andere landelijke programma's en de actuele stand van zaken bij de deelnemende instellingen.
Lees verder >>
 
Ingrid van Es, Beleidsadviseur NVZ, projectleider VIPP en Maarten Fischer, Beleidsadviseur NVZ.

Ingrid van Es
Wouter van der Bij

Masterclass data science in de zorg

di 17 april | wo 18 april | do 19 april | 13:00 - 13:45
Data science biedt oneindig veel mogelijkheden om de zorg slimmer en goedkoper te maken. Maar hoe doe je dit en waar zitten deze kansen precies? In deze masterclass laten we zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is. Denk aan het voorspellen van gezondheidsrisico's op basis van grote hoeveelheden ongestructureerde tekstdata of het ontwikkelen van personalised medicine op basis van reeds beschikbare klinische data. We geven je een vliegende start in het onderwerp en de energie om data science ook in jouw werk toe te passen. Kortom, jullie zijn allemaal uitgenodigd!
Lees verder >>

Wouter van der Bij en Rutger Kerkhoff, Ynformed

De toekomst van wearables en de kunstmatig intelligente dokter?

di 17 april | wo 18 april | do 19 april | 14:00 - 14:45
SmartHealth geeft diverse sessies tijdens Zorg & ICT over slimme technologie in de gezondheidszorg.

Wat is de state of the art van wearables en consumententechnologie gericht op zorg? Wat kunnen we verwachten van Apple, Fitbit, Microsoft, Google en andere techpartijen?
Lees verder>>

Een digitale assistent in het ziekenhuis of bij de huisartsenpost? SmartHealth duikt in de opkomst van virtuele assistenten, kunstmatig intelligente chatbots en belicht (inter)nationale toepassingen voor de zorg.
Lees verder>>

Geestelijke gezondheid, slaap, stress zijn belangrijke indicatoren voor hoe gezond we zijn en hoe gezond we ons voelen. Hoe kan technologie daar een bijdrage aan leveren? SmartHealth over een nieuwe generatie wearables, insideables en brain-computer interfaces.
Lees verder>>
 
Frederieke Jacobs, Anne Jacobs en Jan Jacobs, SmartHealth
Frederieke Jacobs

Meer sessies over Connected Health

Hoofdmediapartner
Mediapartners