Computable Future Lab toont innovatie

Na een succesvolle eerste editie in 2018, is de zorginnovatiezone Computable Future Lab terug! Zorginstellingen en jonge, opkomende bedrijven demonstreerden zij-aan-zij hoe er vanuit verschillende invalshoeken en disciplines hard gewerkt wordt aan oplossingen die ons aller zorg beter, sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.

Vindt u het belangrijk om net als deze zorginstellingen kennis en ervaringen uit te wisselen of bent u benieuwd naar de innovaties van veelbelovende startups? Breng dan een bezoek aan het Computable Future Lab tijdens een volgende editie van Zorg & ICT!

Benieuwd naar de aanwezige zorginstellingen en start-ups?

Aanwezige zorginstellingen

Onder andere zorginstelling RSZK demonstreert de door hen ontwikkelde innovatie op het gebied van centralisatie van sensortechnologie in de ouderenzorg.

logo_bravis_ziekenhuis.png

Hoe fantastisch is het, als een oplossing voor een hackathon-vraagstuk daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast? Vraag dat maar aan Bravis ziekenhuis uit Bergen op Zoom en Roosendaal!

Het Bravis ziekenhuis deed samen met softwareleverancier ChipSoft mee aan de Dutch Hacking Health 2018. Samen ontwikkelden zij een uitbreiding van het online patiëntenportaal, waardoor opgenomen patiënten onder andere hun dagprogramma en geplande afspraken voor onderzoeken en foto’s kunnen inzien. Ook kunnen ze hun vragen noteren, zodat de arts en verpleegkundige deze kan behandelen tijdens het gesprek, én kunnen patiënten en eventueel hun familieleden via het portaal de visitegesprekken met de arts terugluisteren.

Eind maart start Bravis als eerste zorginstelling met deze uitbreiding, maar in het Future Lab op de Zorg & ICT kunt u deze innovatie al met eigen ogen zien.

ggz_oost_brabant_pms-nieuwe-kleur-def.jpg

Het Hoogspecialistisch Centrum LVB-Psychiatrie, onderdeel van GGZ Oost Brabant biedt hoog-specialistische consultatie, diagnostiek en behandeling voor mensen met een psychiatrische aandoening in combinatie met een (licht) verstandelijke beperking en vaak een beperktere emotionele ontwikkeling. Er is bij veel cliënten sprake van problemen met de zelfredzaamheid en/of het adaptief vermogen. Voor een succesvolle diagnostiek, behandeling en begeleiding spelen meer aspecten dan enkel de psychiatrische diagnose een belangrijke rol. Er is behoefte aan een manier om een volledig beeld van een persoon te ontwikkelen - overzichtelijk en visueel - zodat je ‘in één oogopslag’ alle facetten van een persoon (cliënt) ziet. Dit beeld heeft de naam gekregen ‘MIJN ZELFIE’. 
GGZ Oost Brabant is 12maart 2019 te vinden op het Computable Future Lab.


logo-interzorg.png

Interzorg ondersteunt mensen hun eigen leven voort te zetten, met verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl. Interzorg en MedEye maken samen het verschil om zorgmedewerkers te helpen bij het veiliger en efficiënter toedienen van alle soorten medicatie. 
Interzorg is donderdag 14 maart 2019 aanwezig op het Computable Future Lab.sint_maartenskliniek-logo-rgb.png
Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. We richten ons op behandeling van alle orthopedische aandoeningen, reumatische ziekten en revalidatie na ziekte of een ongeval. Als topziekenhuis op het gebied van houding en beweging wil de Sint Maartenskliniek altijd voorop blijven lopen. Daarom zoeken we continu naar nieuwe mogelijkheden, technologieën en toepassingen en proberen we onszelf voortdurend opnieuw uit te vinden. Wij laten u verschillende apps zien waarmee wij innovatieve zorg aan onze patiënten verlenen.

Sint Maartenskliniek is dinsdag 12 maart 2019 te vinden op het Computable Future Lab


zuyderland-logo.jpg
Zuyderland is op 12, 13 en 14 maart 2019 aanwezig op het Computable Future Lab


Aanwezige start-ups

Start-ups, scale-ups en het onderwijsinstellingen laten zien welke innovaties zij ontwikkelen voor de zorg. Alle start-ups staan 12, 13 en 14 maart 2019 op het Computable Future Lab tijdens Zorg & ICT. 

logga-xxl2sda.png

Byon8 is een Zweeds med-tech bedrijf, dat een beslissingsondersteunend systeem, genaamd AITOPYA, heeft ontwikkeld. AITOPYA is gebaseerd op artificiële intelligentie en ondersteunt het stellen van de diagnose en het kiezen van een behandeling. Byon8 streeft naar preventie, gelijkheid, tijdsbesparing en hogere kwaliteit voor patiënten in Nederland, Zweden, Uganda en wereldwijd! AITOPYA digitaliseert het proces van triage en anamnese, en geeft de zorgprofessional diagnose en behandel suggesties, gebaseerd op de informatie die de patiënt heeft ingevuld, nog voordat het consult begint. AITOPYA kan zowel tijd als resources besparen, en daarnaast een hogere kwaliteit van zorg leveren.dialoguetrainer_logo_newcolors_xxl.png
DialogueTrainer stelt studenten en professionals in staat om lastige gesprekssituaties te oefenen met  ‘virtuele trainingsacteurs’, op het online platform ‘Communicate’. Door gesprekssituaties vooraf te oefenen, krijgen spelers inzicht in gevolgen van keuzes én gaan zij met meer zelfvertrouwen het gesprek aan.


ml-logo-jpeg-incl-tagline-blue.jpg

Memory Lane helpt bij het ontzorgen van senioren en hun directe omgeving. Het digitale contact via het Memory Lane community Tablet bevordert bovendien de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven. Senioren worden ondersteund door deze digitale cirkel, middels de Memory Lane mobiele App, om hen heen van familieleden ( kinderen en kleinkinderen), vrienden en zorgprofessionals.

 

Memory Lane kan zorgen voor een dagritme en structuur en hierdoor kunnen senioren, door de ondersteuning van de persoonlijke digitale cirkel langer thuis blijven wonen, als zij daar adequaat bij worden ondersteund door de aangesloten familiecirkel en eventuele zorgondersteuning en door technologie. Een belangrijke aanvulling op de fysieke ondersteuning en familiaire communicatie en leuk om met de dierbare te gebruiken door middel van bijvoorbeeld beeldbellen en het versturen van persoonlijke foto’s en ansichtkaarten. 


ohh-logo-small.png
Open HealthHub demonstreert het eerste end-to-end encrypted, GDPR ready, communicatie platform tussen arts en patient. Interessant detail, de mensen achter Open HealthHub, een arts en een IT’er, hebben elkaar ontmoet op Zorg & ICT 2016 en lanceren hun dienst tijdens Zorg & ICT 2018. Een prachtig voorbeeld van hoe Zorg & ICT innovatie in de zorg stimuleert en aanwakkert.logo-oryx.png

ORYX analyseert de bewegingen van het lichaam tijdens het (hard)lopen en het uitvoeren van functionele oefeningen. Wij doen dit snel en efficiënt met behulp van ons mobiele bewegingslaboratorium. Correct bewegen is de basis van een goede gezondheid en iedere topprestatie! Bovendien voorkomt het ook vervelende blessures. 

 

safetytracer-en-freewalker.png
SafetyTracer presenteert FreeWalker, een AAL project, dat dynamische leefcirkels mogelijk maakt. Daarmee bieden wij een langer zelfstandig bestaan aan mensen met MCI en dementie in de thuisomgeving. Afhankelijk van de agenda invulling worden Geo-zones per uur en/of per dag ingericht om deze doelgroep zoveel mogelijk ‘beschermde’ vrijheid te geven. SafetyTracer heeft de Mopas produktlijn voor persoonlijke bescherming van kwetsbare mensen sinds 2016 in de markt gezet. Onder de noemer ‘Wij beschermen mensen” biedt SafetyTracer een complete oplossing aan om mensen te bewaken en te lokaliseren zowel in- als buitenshuis met gecertificeerde valdetectie. Dit met speciale devices en/of app’s.


Vrije Universiteit Amsterdam – ontwikkelaar van zelflerende robotsoftware

logo-verkleind-verkleind-digital-angel.png

digitalAngel is een onafhankelijk platform voor de zorg dat cliënten, overheid, thuiszorgorganisaties, zorgverzekeraars, producenten en instellingen verbindt. Op het Medical Device gecertificeerde platform kunnen deelnemers kennis en informatie delen om te zien wat er speelt en zo gezamenlijk de zorg te verbeteren. Nieuwe, slimme geconnecteerde producten op het platform helpen de zorg efficiënter en beter te maken, zoals bijvoorbeeld het Slimme Matras. Een intelligent matras, voorzien van sensoren die o.a. lighoudingen kunnen meten én kunnen detecteren of een cliënt in bed ligt. Nieuwsgierig geworden naar de werking van het matras? Bezoek ons of 1 van onze partners tijdens de beurs. 

Harting-Bank op Zorgtotaal hal 9, D015  -  digitalAngel & Connect Foam Care op Zorg&ICT hal 11 in het Computable Future Lab

Future lab - 290x300.png
Hoofdmediapartner
Mediapartners