Uitgelicht bezoekersnieuws 27 april 2022

Jaap Bonjer: ‘We moeten vaart maken met simulatie-onderwijs’

Jaap Bonjer - We moeten vaart maken met simulatie onderwijs

Jaap Bonjer windt er geen doekjes om. “Het medisch onderwijs kan op deze voet niet verder. Verandert er niets, dan zie ik de toekomst van de zorg somber in.” Met het consortium DUTCH (Digital United Training Centres for Healthcare) maakt hij zich sterk voor een transformatie naar simulatie-onderwijs.

De perioperatieve zorg schreeuwt om extra personeel en die krapte zal alleen maar toenemen. Jaap Bonjer weet waar de schoen wringt. “We leiden onze zorgprofessionals op in de dagelijkse zorgpraktijk. Zo leert een operatieassistent het vak op de OK. Nu we door een tekort aan personeel minder operaties uitvoeren, kunnen we dus ook minder operatieassistenten opleiden. Terwijl we er juist méér nodig hebben.”

Bonjer verwijst naar cijfers van…

Lees het hele artikel op dutchhealthub.nl

 

Het consortium DUTCH is van 14 t/m 16 juni 2022 van de partij op Zorg & ICT en geeft haar visie op opleiden. Daarnaast laat DUTCH innovatieve technologie zien die je zelf kunt testen.

Zorg & ICT is onderdeel van Dutch Health Week, het grootste en meest inspirerende evenement voor gezondheid en zorg. Hier groeit de beweging die de duurzame transformatie van de zorg faciliteert en versnelt. Dutch Health Week wordt georganiseerd door Jaarbeurs, van 13 t/m 18 juni 2022 in Utrecht.