Artikel 18 november 2022

Zo verbetert tech welzijn verpleegkundige én patiënt

Verpleegkundigen spelen een waardevolle rol in elk zorgteam en zijn vaak degenen die eerstelijnszorg verlenen aan patiënten op de spoedeisende hulp of in de kamer van een patiënt. De tijd die een verpleegkundige doorbrengt met een patiënt en nodig heeft om te reageren op een oproepknop heeft een directe invloed op de gezondheid van de patiënt. Zonder technologie die ervoor zorgt dat de juiste verpleegkundige op het juiste moment op de juiste plaats is om de juiste actie te ondernemen, bestaat het risico op vertragingen of verkeerde beslissingen.

Bovendien is er een groeiend tekort aan verpleegkundigen, wat betekent dat de patiëntcapaciteit kan afnemen als zorginstellingen geen technologie gebruiken om het personeelsbestand te vergroten. In 2020 bleek uit het eerste State of the World’s Nursing-rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het aantal verpleegkundigen wereldwijd 27,9 miljoen bedraagt en werd er wereldwijd een tekort van 5,9 miljoen verpleegkundigen geschat.

Als we willen voorkomen dat acute problemen in de gezondheidszorg chronische problemen worden, moeten we verpleegkundigen een stem geven in zakelijke beslissingen. Zij moeten de kans krijgen om technologische investeringen te beïnvloeden. Alleen zij kunnen bevestigen welke technologieën het gemakkelijker maken om elke patiënt de aandacht te geven die hij of zij verdient.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant