Artikel 15 februari 2023

Zo kom je aan meer vrouwen

Theorie met ervaringen uit de praktijk

Waar loop je tegenaan als je meer vrouwen wilt in jouw organisatie? De theorie is net zo bekend als de praktijk weerbarstig. Daarom een handvol tips en adviezen uit de theorie én de praktijk.

Een gezondheidsapp die niet over een mogelijkheid beschikt om de menstruatiecyclus bij te houden of ai-recruitmentsoftware die alleen mannelijke kandidaten selecteert omdat de gebruikte historische data geen vrouwelijke werknemers bevatten. Wil je technologie ontwikkelen voor iedereen, dan heb je diverse gezichtspunten nodig. Bovendien zijn diverse teams productiever en maken bedrijven met een divers personeelsbestand meer winst, becijferde McKinsey. Dat – en de grote vraag naar personeel – zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van het aantrekken van meer vrouwen voor hun it-organisatie.

Het aandeel vrouwen in it is nu slechts zeventien procent en dat maakt het meteen ook lastig om in de pool van bestaande vrouwen een geschikte kandidaat te vinden. We weten uit de cijfers dat het aandeel vrouwen veel hoger zou kunnen zijn, driekwart van de vrouwen met een informatica-opleiding werkt uiteindelijk niet in een it-rol.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant