Artikel 19 mei 2021

VRelax, Strip en Luscii medtech-winnaars Prix Galien

Dutch Health Week

VRelax uit Groningen heeft met zijn virtual reality (vr)-app voor het verlagen van het stressniveau een Prix Galien Award in de categorie MedTech Innovation in de wacht gesleept. In de eenmalige categorie Excellence Covid-19 Award kon de jury geen keuze maken en wonnen de twee medtech-innovaties van Strip en Luscii. Alle winnaars van de Prix Galien Awards Nederland werden bekend gemaakt tijdens de Dutch Health Week.

In Nederland worden sinds 1992 elk jaar de Galenus Geneesmiddelenprijs en de Galenus Researchprijs uitgereikt. Sinsd 2018 zijn deze omgedoopt tot de Prix Galien Awards. De prijzen werden dit jaar tijdens De Dutch Health Week uitgereikt. Dat is een digitaal evenement van de drie zorgbeurzen Zorg & ICT, Zorgtotaal en Support. Het vindt plaats van 18 tot en met 21 mei.

De Prix Galien MedTech Innovation Award 2021 gaat naar innovaties op het terrein van medische apparatuur, diagnostica, e-health-oplossingen, robotics, domotica, wearables/draagbare technologie, remote monitoring, telemedicine, serious gaming, simulatie, big data, digitalisering in de zorg en virtual en augmented reality.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant