Artikel 21 december 2021

ViCentra haalt 65 miljoen euro op

Het Utrechtse medtech-bedrijf ViCentra heeft 65 miljoen euro aangetrokken. Deze serie C-financieringsronde is bedoeld om de commerciële uitrol van de kleinste insulinepomp ter wereld te versnellen.

Van deze Kaleido-patchpomp is een nieuwe versie gemaakt. Deze update valt te combineren met het DBLG1-systeem, een geavanceerde oplossing voor geautomatiseerde insulinetoediening in een closed-loopsysteem van Diabeloop. Samenwerking met dit laatste bedrijf maakt het mogelijk Kaleido te gebruiken samen met de DBLG1-handset en een geavanceerd algoritme. 

Frans Cromme, CEO van ViCentra, wil met het nieuwe kapitaal ook de productie opschalen. Verder wordt een FDA-registratie voorbereid waardoor de insulinepomp ook in Amerika kan worden verkocht. Maar voorlopig blijft ViCentra zich op Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk concentreren.

De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van het Amsterdamse Partners in Equity. Ook de bestaande investeerders LSP, Inkef en Health Innovations doen weer mee. Invest-NL en Kreos Capital hebben eerder geld in ViCentra gestoken.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant