Artikel 13 juli 2022

Veiligheid iot-projecten is regelrechte ramp

Het internet of things (iot) groeit uit tot een van de zwakste schakels in de infrastructuur. Nu steeds meer industriële apparaten met internet worden verbonden, nemen de veiligheidsrisico’s toe. Uit onderzoek van Barracuda blijkt dat het nog steeds bar slecht gesteld is met de veiligheid van iot-projecten. Bij bijna negen op de tien Benelux-organisaties is een iot-securityproject mislukt.

Organisaties worstelen met het beschermen van hun operationele technologie (ot) en krijgen daardoor te maken met incidenten rond de security. Liefst 97 procent van de ondervraagde Benelux-organisaties heeft de afgelopen twaalf maanden te maken gehad met zo’n soort incident. Vrijwel elk bedrijf wordt dus aangevallen.

Groot zijn de zorgen over de geopolitieke situatie die sinds de Russische aanval op Oekraïne is verslechterd. 87 procent van de Benelux-respondenten is redelijk tot zeer bezorgd over de impact die het huidige dreigingslandschap en de actuele geopolitieke ontwikkelingen zullen hebben op hun organisatie.

De gevolgen van security-incidenten op operaties zijn aanzienlijk: bij tien procent van de ondervraagde Benelux-organisaties die te maken hebben gehad met zo’n incident, duurde de impact langer dan een dag. Net geen kwart ondervond zelfs drie dagen of langer de nasleep hiervan.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant